Betrapt!!!! En toch ook soms net niet……

Ik zat eens te denken hoe vaak ik/wij al eens betrapt zijn bij een locatie.. En dat is toch ff heel erg ver terug denken, want ik urbex nu natuurlijk al vanaf augustus 2009..

Potterij Werklust  november 2009
Potterij-Werklust18
Hier in november 2009 betrapt. Volgens mij was dit de 1e locatie waar we betrapt waren.
We wisten dat de eigenaar gewoon op het terrein woonde, dus wij via de voorkant door de bossen naar het bedrijfje toe. Toen stonden er nog geen hekken er om heen :)..
Door de brandnetels en doornen en andere bomen/struiken/takken e.d… En ik was zo aan het rondkijken dat ik dus ineens op het terrein van de eigenaar stond. Ik merkte dat net iets te laat op en was dus al gezien door de eigenaresse en werd van het terrein weggestuurd..
Dus ik snel weer naar de voorkant, weer door de bossen naar het bedrijf en tegen Perry gezegd dat we daar dus niet moesten komen en zo nog ff door gegaan zonder dat ze ons verder op gemerkt hadden haha :D.

Chateau La Foret  december 2009
ChateauLaForet22
De 2e keer was bij dit mooie chateau in december 2009. We wisten waar het was dus er gelijk er heen, inclusief met kind.. Wat een gebouw toen we er voor stonden zeg.. Eerst een ingang gezocht, gevonden, naar binnen en toch maar een beetje snel foto’s nemen, want we wisten dat er toen al ‘bewaking’ was.. Toen naar buiten via het zelfde gaatje en buiten nog wat foto’s genomen en toen kwam het bekende jeepje aangereden..
Wat we hier deden en dat het privaat was e.d.. Dus wij in ons beste engels uitgelegd dat we met onze zoon aan het rondtoeren waren om mooie kastelen te bekijken in Belgie en dachten dat het gewoon een kasteelpark was waar je kon wandelen.
De beheerder slikte dat, maar had wel de politie gebeld.. Dus wij op het gemakje naar de auto terug gelopen en daar stonden ineens 2 busjes met politie-agenten en 2 agenten er van stonden met getrokken wapen, want Perry liep natuurlijk met een statief rond en hun konden niet zo goed zien wat dat was :P.
Daar hetzelfde uitgelegd en met een waarschuwing zijn we er vanaf gekomen :D.

Scheepswerf O  mei 2010
ScheepswerfOostende02-border
We gingen naar een verlaten scheepswerf.. We wisten een klein beetje dat er een caravan op het terrein zou staan waar misschien buitenlanders/polen of iets dergelijks in zouden wonen. Toch de stoute schoenen aangetrokken en gaan gluren. Aangekomen bij de poort, er onder door gekropen en het terrein verkennen.
Maar helaas van korte duur, want even later stopte er een politiebusje met 1 agent erin voor de poort. De lui in de caravan waren dus thuis en hadden gebeld :(. Wij terug naar de poort, de agent vroeg zich al eerst af hoe we daar aan die kant kwamen, dus wij weer onder het hek door gekropen :D. Toen vroeg hij zich af wat we kwamen doen en lieten we onze foto’s zien en toen kregen we een nieuwe locatie van hem die een paar kilometer verderop stond :).
Valcke
Dus wij zeiden al voor de gein: Dan ga je ons daar op wachten zeker om alsnog een bon te geven (nu kregen we alleen een waarschuwing) :D.
De agent zei: Neen neen, daar staat de deur open, dus je mag er zo in…
Dat lieten we ons geen 2e keer zeggen. Bedankten de agent en wensten hem nog een fijne dag :).

Hospital St Barbara  augustus 2010
Hospitaal-St-Barbara35
We kwamen hier heen, maar wisten niet precies hoe of wat.. Auto geparkeerd en gaan kijken dan maar. Overal een beetje kijken of er een openingetje was, alles zat potdicht.. Ondertussen hoorden we wel geluid binnen, maar wat het was wisten we niet. Dus beetje beteuterd weer richting de auto gelopen, net de spullen in de auto gelegd en ineens stapt er iemand het gebouw binnen via de voordeur en laat die deur open staan.. We stonden elkaar aan te kijken en dachten echt: Wat gaan we doen ???
En we pakten snel onze camera’s uit de tassen en vlogen naar binnen. Snel gekeken en geluisterd waar het geluid vandaan kwam en daar gingen we dus niet heen en gingen de andere kant op en zo hebben we toch nog wat foto’s gemaakt :D. Toen we weer terugkwamen bij de voordeur stond die nog steeds open, dus snel als een speer weer naar buiten gevlucht :).

Villa Albanaise  juni 2011
Villa-Albanaise09
In dit mooi huisje aangekomen en onze ogen uitgekeken. Alle deuren stonden open toen we hier aan kwamen. We waren lekker bezig totdat er ineens mensen binnen kwamen. Waren het de eigenaars met eventuele kopers.. Ze dachten dat wij ook het huisje kwamen bekijken om te kopen :P.. Toch maar rap weggegaan toen..

Cokerie Anderlues  oktober 2011
CokerieAnderlues03
We waren hier met een kleine forummeeting. 16 man waren, toch net iets te veel, want je loopt echt overal en helaas kwam net een uurtje later nadat wij er waren iemand het terrein op en zag dus 1 van ons. Dat was wel jammer. Gelukkig werd er geen politie gebeld, maar we moesten wel allemaal van het terrein af en we mochten pas weer het terrein op als je een toestemmingspapier had.

Heavy Metal   december 2012
heavymetal031
Hier met Perry, Erik en Victoria heen geweest. Erik wou hier graag eens heen en ik ook wel eigenlijk. Zoveel leuke foto’s van gezien en we moeten het jaar natuurlijk goed afsluiten he.
We wisten hoe we binnen moesten komen, dus wij de weg nemen zoals we hem doorgekregen hadden. We waren alleen ff vergeten dat het gesneeuwd had. Op zich niet erg natuurlijk, maar aan de andere kant moet je dan dus goed opletten waar je loopt.. En dus ook bedenken dat als je op een stuk weg loopt dat daar ook wel eens een auto van de security kan rijden..
We zijn heelhuids binnen gekomen, we keken onze ogen al uit.. Heavy Metal, ja, met recht heavy, jeetje wat groot.. Iedereen ging gelijk al een beetje z’n eigen gang. Ik ging naar boven, langs een loopbrug naar de andere kant en de andere 3 waren beneden bezig.. Totdat ze dus ineens security zagen.. Toen gingen ze snel naar boven toe, richting mij.. Ik hoorde toen een busje voorbij rijden en tegen de tijd de andere bij mij waren zagen we ineens 3 man aan de andere kant naar binnen komen. Gelukkig stonden wij helemaal aan de andere kant, dus via de trap naar beneden en gelijk naar buiten en maken dat we weg kwamen :D.
Wat een spanning.. Heerlijk zo’n avontuur, mag alleen de volgende keer wel wat later gebeuren ipv gelijk aan het begin, want hierdoor hadden we dus maar weinig foto’s :(.
heavymetal1
Nadat we een uitgang hadden gevonden om van het terrein af te komen gingen we op een rustige plek eens even bekijken wat er mis is gegaan en toen zagen we het… Nu kunnen we er hartelijk om lachen, maar toen toch echt niet…

Prison 15H  juni 2013
Prison15Hrevisit101
Hier heen geweest met Luc, Ronny, Krisje en Tuur. Ingang gevonden, snel naar binnen en ons ding doen :D.
Na een tijdje hoorden we lawaai.. Er waren mensen binnen.. Ronny en Luc waren wezen kijken en zagen wat jongelui met spuitbussen in een vleugel van het gebouw. Ok, daar gaan wij dus nog niet heen.. Wij op ons gemakje en stilletjes de andere 2 vleugels bekeken.. Ondertussen heel vaak lawaai gehoord van de jongelui, volgens mij wisten ze niet eens dat wij er waren, zoveel lawaai maakten ze..
Maar toen wilden we dus naar die ene vleugel toe.. Naja, wij zijn met 5 man met statief en hun mogen ook niet hier komen dus we gingen er zo op af.. We hoorden ze al praten e.d… En toen kwamen we het bochtje om en toen stonden er dus 1 man in securitypak + pistool, 1 man in gewone kleren en 5 grafitti-spuiters heel raar te kijken hahahaha :D.. Dat was ff een leuk zicht, maar helaas mochten wij ook niet verder..
Bij de grafitti-spuiters zijn de spuitbussen in beslag genomen en wij moesten onze kaartjes wissen. Gelukkig dat de security maar met 2 man was en spuiters en urbexers best wel groot kon ik mijn kaartje wisselen met een andere. En gelukkig konden mijn mede-urbexers thuis de foto’s weer van hun kaartje toveren :D.
En toen moesten we via de grote poort naar buiten toe en nog langs het (toch best wel hele grote zigeunerkamp) weer richting de weg lopen. Daar kwamen we halverwege nog een politie-auto tegen, die kwam ook polshoogte nemen, maar we konden gelukkig gewoon verder :D.

Villa Vanille  augustus 2013
Ik had een villa op m’n google earth staan, maar wist niet hoe of wat, maar dat gingen Tom en ik wel ff checken dan maar. We moesten oppassen voor de beheerder was het enige wat ik wist.
Dus auto ver weg geparkeerd, via het hek aan de andere kant van het terrein de tuin in gekomen. Daar al een paar leuke voertuigen tegen gekomen, maar ja, de villa was belangrijker.. Eindelijk bij de villa, deur proberen en die is open joh.. Tom zag ineens iets.. Een grote loods aan de andere kant en wilde daar toch eerst ff gaan gluren.. Nou, vooruit dan maar.. Dus wij daar heen geslopen en nog voordat we naar binnen konden gluren hoorden we een harde schreeuw en daar kwam ineens een man met een kruisboog in zijn hand :/..Ooh kutttt…. Toen zijn we maar heel snel van het terrein weggegaan.. En later er achter gekomen dat het dus DIE beruchte villa was met boze beheerder waar we wel al eens eerder van gehoord hadden…

Schola CLXXV  november 2013
scholaCLXXV11
Toen we hier binnen kwamen wisten we dat er een kapel was, maar waar.. Wij zijn maar gewoon boven begonnen en alle ruimtes een beetje nagekeken en wat leuk was op de foto gezet.. Steeds dichter kwamen we bij de kapel en toen hoorden we ineens stemmen……. Wij rustig door een gang naast de kapel naar het achterste van de kapel gelopen om daar door een kier van een deur de kapel in te gluren en toen zagen we gelukkig 4 andere urbexers.. Nog bekenden van facebook ook.. Chris, John, Danny en Barry..  Hun waren nog bezig, dus wij nog maar ff de ruimtes naast de kapel bekeken en toen ze klaar waren gingen wij onze gang..
Toen gingen ze weg en we hoorden een paar deuren dicht gaan en toen was het stil….. Doodstil……. En ineens gaat, wij denken, de buitendeur open en dicht.. De deuren in de kapel klapperden door de windvlaag die kwam en er stapte iemand vrolijk en letterlijk fluitend door de gang heen naar achteren om daar weer achter een deur te verdwijnen…….. ????? We hebben hem niet gezien, wij zaten nog in de kapel zelf, maar het was toch best wel eng…
Gelukkig hadden we het klooster al gehad, dus we gingen het geluid maar niet achterna toen we met de kapel klaar waren en gingen regelrecht maar naar buiten toe..

Villa Lily  juli 2015
Hier niet echt betrapt, maar wel gemerkt dat het gewoon weer ‘bewoond’ is..
Hier kwamen we aan en we wisten niet zo goed welk huis het was. Er stonden er 3 naast elkaar. De 1e waren ze al goed bezig met renoveren. 2e was potdicht en dan zou het de 3e moeten zijn.. Wij rond gelopen, alles dicht. Dus ik dan maar gewoon de voordeur proberen, viel me wel op dat er een paar schoenen voor de deur stond, maar toch probeer ik die deur en ja zeg, die ging open. Ik fluit zachtjes en m’n maatjes komen er aan, dus wij gaan met z’n allen zachtjes naar binnen.
In de hal zegt er 1: Ja, dit is hem. Ik herken de trap..
Yesss, we zitten goed.. En ik wou al bijna naar boven lopen totdat iemand zegt: Ik hoor wat..
Dat zijn duiven zei ik nog… Maar toen we dichter naar de woonkamer kwamen zagen we ineens een tv aan staan……… :/
Ok…. We waren nog sneller zachtjes buiten als toen we naar binnen gingen hahahaha :D..

Manoir Colimacon   juli 2015
manoircolimacon10
Een prachtig gebouw. Een beetje de grote broer van Chateau Nothebohm lijkt het wel. Echt een heerlijk ding. Terrein op ging makkelijk, gebouw binnen ging makkelijk. Heerlijk rond gekeken binnen en gefotografeerd en toen we klaar waren stonden we nog ff beneden in een soort hal te wachten tegenover een grote spiegel. Ik keek af en toe eens naar buiten en zag toen ineens een paar laarzen onder een paar struiken vandaan komen…..
Dus ik tegen Marlou en Claudia: Sstttt, er komt iemand.. Dus wij met z’n 3tjes tegen de muur, tegenover de grote spiegel.. Hopend dat de persoon niet naar binnen zou komen.. Maar helaas.. Eerst een leuke hond die binnen kwam wandelen en toen de man. En ja die zag ons meteen in die grote spiegel hahahaha.Eerst begon tie in het frans tegen ons tekeer te gaan totdat hij merkte dat we nederlands konden ging hij dus maar ff verder in perfect nederlands…
Na 20 minuten zijn gepreek aan te horen mochten we dan toch nog weg, maar de volgende was hierbij alvast gewaarschuwd, die kwam er dan niet met een waarschuwing er vanaf….. En heel rap waren wij van dat terrein af….

Usine de Justice februari 2016
usinedejustice12
Gelukkig was ik hier weer eens lekker vroeg.. Had namelijk gehoord dat die Justice staat voor de broer van de eigenaar van dit bedrijfje en die is advocaat en zou er dichtbij wonen???
Dus in het donker hier aangekomen. Net een beetje licht genoeg om te zien waar ik liep.. Naar binnen en op het gemakje maar alvast een beetje rondneuzen en zien hoe of wat met posities e.d. :).
En toen op het gemakje foto’s maken.. Al was ik nou niet echt bepaald gerust daaro.. Dus best wel rap m’n best gedaan, maar dan zie je dit en dan zie je dat.. En yesss, nu ben ik wel klaar. Ondertussen een uurtje verder en ik wil naar de uitgang lopen en ik zie dat het hekketje waar ik langs kwam er heel anders bij staat, dus in de remmen en zie ineens een fiets staan..
Oooh kuttt…. Dus ergens achter gaan staan, camera zachtjes opgeruimd en die was net weg toen er een aardig oud mannetje de bocht om kwam.
Die vertelde dat ik daar niet mocht komen, dat het privaat was en dat er deze week al een stuk of 3 betrapt zijn.. En dat ik maar weg moest gaan en dat de volgende keer er politie bij gebeld zou worden en dat er proces verbaal opgemaakt zou gaan worden.. Ik heb mijn excuses gemaakt en werd naar de uitgang begeleid en daar heb ik hem nog een fijne dag gewenst :).
Dus bij deze zijn jullie gewaarschuwd.. Hij zag er aardig uit. Hij deed ook aardig tegen mij, maar ja, ik weet natuurlijk niet wat ie doet na tig andere die hij daar nog gaat betrappen he….

Therapy april 2016
therapy22
Een groot en verlaten ziekenhuis. Ik kreeg hem door van een goede urbexvriend. Die vond dat wel wat voor mij 😀 ..
En ik ging zowaar weer eens alleen. Heb al eens een ziekenhuis (Sanatorium Basyl) alleen gedaan en toen liep ik er totaal niet op m’n gemak. Maar nu dacht ik: Ik ga er voor. Komt al goed 🙂 ..
Dus zo stond ik voor de opening waar ik door heen moest om er in te komen.
En het is echt een groot ziekenhuis…………………… Slik………………………….
Eindelijk binnen en maar gelijk de trappen gezocht (wel goed opgelet waar ik weer uit moest, want mijn gps-vermogen is totaal noppes nada nix) en eerst maar naar boven, dan heb je die trappenzooi gehad weet je. En ik ben geen fanatiek trappen loopster, dus was best bekaf toen ik daar aankwam hahaha.
En toen kijken en foto’s maken. Meeste ruimtes waren helaas leeg, maar ondanks dat was het er toch wel leuk om diverse dingen op de foto te zetten.. Ik voelde me zelfs beter op m’n gemak als bij Sanatorium Basyl en keek m’n ogen uit.
En zo ging ik verdieping na verdieping na verdieping.. En ik was toen op de verdieping waar mijn in/uitgang zat. Hoefde alleen nog 1 gangetje te doen en toen hoorde ik wat. Gepraat…..??? Ik dacht eerst uit de kelder.. Maar hoe dichter ik naar de gang liep waar ik heen moest werd het gepraat harder. Sleutels rammelden en voetstappen kwamen dichterbij.
Sneaky om het hoekje gekeken en daar zag ik iemand lopen. Ooooh kutttt….. Achter mij stond een grote invalidenwc, ik daar in, deur open gelaten en daar achter gaan staan. Als ze dan langs lopen, dan is het maar hopen dat ze hem niet verder open duwen en alleen zo kijken.
De stemmen kwamen dichterbij, ik kon ze alleen niet verstaan. Leek wel frans en dat kan ik echt niet verstaan.. De sleutels begonnen steeds harder te rammelen en de voetstappen leken wel in mijn hoofd te dreunen……….. Ondertussen zat mijn hart in mijn keel te bonken en hoopten dat ze dat niet zouden horen..
1 man liep langs mijn schuilplaats en ging de andere gang in.. De andere man ging denk ik terug van waar die vandaan kwam.. En toen werden de voetstappen en gerammel van sleutels steeds zachter.. En toen hoorde ik nix meer..
Even om het hoekje gekeken, ik zag niemand.. Snel m’n camera in m’n tas gepropt en nogmaals om het hoekje gekeken. De ene gang was helemaal leeg. De andere gang naar mijn uitgang ook.. Met een zachte (gelukkig had ik m’n gympies aan zeg), maar snelle spurt naar mijn uitgang gelopen en daar vliegensvlug weer door naar buiten.
Daar een gigagrote zucht gelaten en op het gemakje naar IeTie gewandeld om weer naar huis te gaan 😀 ..

Usine Chimique        Juli 2016
usinechimique01

Een ander klein bedrijfje. Wat dit ooit was weet ik niet. Ik was er in de buurt en dacht ff checken of het wat is.. Na ff puzzelen eindelijk op het terrein gekomen en kon zo naar binnen. Eerst ff rond gekeken en toen maar achteraan beginnen om zo naar voren te werken.
Helaas was er achterin niet zo heel veel te zien en toen er eindelijk wat leuke dingetjes kwamen hoorde ik ineens voetstappen…………………….
Een man liep van de ene kant naar de andere kant…
Shit… Ben ik gezien tijdens het insluipen ??? Al leek me dat stug, want heb zelf niemand gezien, maar ja, je weet maar nooit natuurlijk..
Het leek ook niet echt of tie aan het zoeken was. Hij liep van de ene kant naar de andere kant met diverse dingen in zijn handen…???
Snel en zachtjes m’n camera opgeruimd en dacht als die man dadelijk een andere ruimte in gaat, dan kan ik misschien wel ongezien weg komen, maar toen kwam ineens die man mijn ruimte binnen………………..
Statief in de aanslag, maar de man schrok nog meer dan ik geloof ik hahahahha  😀 ..
Helaas moest ik weg, ik mocht niet blijven.. Oooohh jammmeerrrrr, want had nog een paar leuke dingetjes gezien.. Verdamme…
Buiten gesmst met Perry en die zei: Gewoon wachten tot ie weer weggaat.. Dat deed ik.. En ondertussen kwam er een auto het terrein op gereden.. 3 man sterk.. Hmm, ook urbexers ????? En toen nog  een auto en toen nog 1………..
Allemaal in legerpakkies….
En toen bedacht ik me ineens dat ik airsoftballetjes binnen gezien had en 1 ruimte was ook ingericht met van die dekkingsplaten waar je je achter kan verstoppen..
Ok, dan ga ik maar weer verder, want die zullen met een half uurtje echt niet klaar zijn met spelen 🙁 ..

Factory C.E.Ment     Juli 2016

Een oude cementfabriek. Was nog best wel leuk binnen eigenlijk. Oud, stoffig en ook schrikwekkend, want ik had ondertussen al een locatie gedaan waarbij ik de beheerder tegen kwam en had daar verder echt geen zin in. En zo ben ik lekker bezig en hoor ik ineens schuivende voetstappen…
My goddd. Niet weer he… Dus ik sta daar te wachten in een ruimte waar ik verder nergens heen kon en ineens komt er een oud vrouwtje aan gewandeld..
Heeee hallo roept ze.. Gezellig foto’s aan het trekken ? Is toch helemaal niet mooi hier joh. Is alleen maar oud, zegt ze..
Euh ja, ik vind dat leuk. Maar mag dat, vraag ik..??
Oh doe je ding joh, is niet van mij, ik ben de buurvrouw, maar was eens nieuwsgierig hoe het er hier uit zag van binnen..
Ppppfftttt, een hoop stress was zo van m’n schouders afgegleden hahahahah..

Huize Maria        Juli 2017

Was hier net buiten om bij de achterdeur wat te fotograferen totdat ik ineens een oudere damesstem hoorde.. Helaaa… Wat doe je daar…??
Dus ik me omgedraaid, me ge-excuseerd en verteld dat ik alleen maar een paar fotootjes wou komen maken, omdat ik oude dingen heel mooi vind.
Ze deed eerst bozig, maar toen ik me dus omdraaide en zo op haar af kwam werd ze gelijk een stuk rustiger en snapte er niet veel van dat ik die ouwe zooi maar mooi kon vinden 😀 .
Ik mocht mijn foto nog even afmaken, maar daarna moest ik wel weg..

Hmmm… Volgens mij valt het nog best wel mee hoe vaak ik (bijna) betrapt ben eigenlijk hihi.. En anders hoor ik het wel als ik iets vergeten ben…. 😀
Moet wel zeggen, dat ik als ik alleen ging urbexen, echt nooit iemand gezien heb kwa bewakers/beheerders e.d.. Behalve wel eens wat urbexers dan die ik op een handje kan tellen :).

Posted in Uncategorized