Einde van het jaar 2015

En het laatste urbextripje van 2015 is weer geweest..
2e Kerstdag mocht ik van Perry nog ff op pad en nu moet ik weer wachten tot het nieuwe jaar :(. Gelukkig duurt dat maar een weekje hahaha :D.
Maar goed.. Ik had van alles op de planning staan. Een paar waar van ik zeker wist dat ze te doen waren en een paar checkupjes, want je weet maar nooit wat je tegenkomt he :D.
De 1e van die dag was:

Granada Farm
Een mooi oud huis ergens in Belgie.
Hier ooit al eens voor gestaan met Perry samen. We konden toen maar voor de helft er in komen. Alleen in de garage waar de Granada stond.. Verder konden we niet komen, wat best wel jammer was, want ik had toen best wel zin om dit huisje op de foto te zetten :(.
En nu, zo’n jaar later toch maar eens terug gegaan. Ik kreeg te horen hoe je er in moest komen en zoals ik het hoorde begreep ik dat me dat prima alleen zou lukken :D.
Maar ik had helaas toch wat hulp nodig merkte ik toen ik daar in het donker aan kwam. En gelukkig was het donker, dan zag men mijn gestuntel en geblunder niet hahahaha..
Ik had dus weer mijn lieve, zware statief nodig. Toch wel blij dat Perry zo’n zwaar, stevig ding heeft uitgezocht voor me :).
Ding uitgeklapt, het beruchtje touwtje er om heen en klimmen maar. Dit ging best wel moeizaam, want het was toch net ietsjes hoger dan ik dacht. En ja hoor, ik zit daar op die gave vensterbank en wat denk je: was ik het touwtje kwijt…. Ik had handschoenen aan en dan voel je zo’n licht touwtje niet en tijdens het klimmen was die dus ontsnapt :/…
Kon ik weer naar beneden……. Aaarrrggghhh…..
Beneden aangekomen dus eerst het uiteinde van het touwtje maar om mijn pols heen vast gemaakt en toen weer naar boven klimmen.. (Godsamme man)….
En yessss.. Boven op de vensterbank kon ik zo mijn statiefje binnen halen en wachten tot het eindelijk licht genoeg was om foto’s te maken :D.
granadafarm02 granadafarm03 granadafarm06 granadafarm07

Toen een paar checkupjes gedaan.. Een klein huisje wat aan de buitenkant toch best wel een beetje urbexachtig eruit zag.. Een oud poortje er voor, vast gemaakt met een snelbinder van een fiets.. Voorzichtig geopend en naar het 1e raam gelopen.. Beetje zooi binnen en verders leeg.. Ok, 2e raam, ook wat zooi.. Hmmm.. Het zou echt urbex kunnen zijn.. Toen een deur, die zat op slot.. Ok, volgende raam kijken, maar nog voordat ik bij het raam kwam zag ik ineens 2 grote honden op staan en die kwamen dus al blaffend naar het raam toe..
Oooohh Kuttttttt.. Snel omgedraaid, naar de poort, dichtgetrokken en ook maar snel weer vast gemaakt, want je weet maar nooit en snel naar de auto gewandeld.. Hier woont dus nog iemand.. Geen urbex…. Jammer….

Toen nog een ander huisje gecheckt. Die zat vlakbij een huis wat we zo’n 2 jaar geleden al eens ontdekt hebben, maar tot nu toe elke keer dicht zat. Nu nog steeds btw :(.. Maar goed, toen ik daar dus heen reed zag ik dus een ander huisje.. Vol met onkruid aan de voorkant. Rolluiken naar beneden en hartstikke vies..
Ok, dat moet ik van dichtbij bekijken.. Dus over het gammelige poortje heen geklommen en naar de achterkant van het huis..
Hmmm.. Een stapel boomstammetjes netjes gestapeld op elkaar. Een bijl er naast. Een fluoriserend hesje hing aan een plank.. Ik ga met het bochtje mee om bij de achterkant van het huisje te komen en zie ineens geen onkruid meer.. Tussen alle steentjes was echt elk grassprietje of onkruidblaadje weg. Nix te bekennen..
Ik kijk om het hoekje en bij het achterraam was de rolluik omhoog, maar kon helaas nix binnen zien van die afstand, want het was best wel donker, maar ik zag wel mooi verse bloemetjes in een plantenbakje staan en er hing wasgoed aan de waslijn buiten..
Ok, omdraaien maar weer :P..

Maison Dave
Ik kwam ook een beetje in de buurt van Maison Dave.. Daar zo’n 3 jaar geleden al eens geweest en ik dacht daar kan ik wel ff voor omrijden. Die wil ik nog wel eens van dichtbij bekijken :).
En ja, na 3 jaar ziet ie er nog steeds leuk uit. Was alleen wel ff vergeten dat het beneden een beetje donker was, maar ja, daar hebben we een zaklamp voor hahaha :D.
maisondave201 maisondave207
maisondave211 maisondave212

Toen nog een huisje gecheckt, maar daar waren helaas de buren er van in de voortuin onkruid e.d. aan het snoeien. Ja, mooi weer, lekker zonnetje, wat moet je anders doen op 2e kerstdag he hahahaha.. Wel nog ff om een hoekje staan wachten, maar na 20 minuten wachten vond ik het wel genoeg geweest. Die komt gewoon in het nieuwe jaar nog eens aan de beurt :D.

En toen de laatste van die dag..
Oldtimer Barn
Een oude schuur waar gewoon zomaar 2 oude auto’s in staan.. Best wel zonde dat er daar nix meer mee gebeurt, maar ja, zo hebben wij urbexers er ook nog wat aan he :D.
oldtimerbarn04 oldtimerbarn08 oldtimerbarn09 oldtimerbarn10

Ben zelfs een smurfenurbexer daar tegen gekomen joh…… 😛
oldtimerbarnsmurf1 oldtimerbarnsmurf2

Posted in Uncategorized