Rondje France


En toen mocht ik een weekendje op trip met Wijnand, Chiel en Tessa 😀 .
Maanden van te voren hadden we die afspraak al staan, maar we kwamen er maar niet uit waar we heen wilden.. In ieder geval France, maar ja das best groot he hahaha. En we hadden zoveel locaties die we wilden doen, maar er lagen er ook zo veel en zo ver uit elkaar…
Maar op het laatste moment toch nog een mooie route kunnen maken met een paar in mijn ogen geweldige locaties 😀 (volgens mij vonden de andere dat ook trouwens hoor 😛 ).
En zo waren we vrijdagochtend allemaal redelijk vroeg op, want ja, het gezins en werkleven gaat gewoon door hahaha.. En ‘s avonds om 22.00 uur moesten we bij Tessa thuis zijn.
Vol met enthousiasme en adhd kwamen we daar aan en verder had niemand dus meer een tukje tussendoor gedaan.. En zo gingen we dus aan een reis beginnen van volgens mij was het zo’n 7 uur 😛 .
En zo stonden we dus tegen 6en bij de 1e locatie.. En ja ja, je raad het nooit, maar echt waar, daar kwam gewoon de tuinman al aanzetten om het gras te maaien 🙁 . Serieus.. Gaat slapen ofzo????
Maar goed, we mochten van de buitenkant foto’s maken, maar niet van binnen helaas (konden ook zo gauw geen ingang vinden waar je zo naar binnen kon wandelen helaas). Dus dan maar alleen buiten en een bijgebouwtje gedaan waar wel de deur wagenwijd van open stond..

Maar goed, toen naar nr 2 🙂 .
Deze stond niet echt op de planning, maar ja, we hadden nu toch wat tijd over vanwege nr 1.
Echt veel wisten we hier niet van. We hadden een paar foto’s online gevonden en er werd gezegd dat de locatie niet veel soeps meer was…. ???
Ondertussen op Google Maps bekijken waar we konden parkeren.. Oohh doe hier maar, dit ziet er wel goed uit. Kleine wandeling er heen en toen stonden we voor een machtig mooi kasteel..
En wij naar binnen en woooowww.. Ik weet niet hoor, maar degene die zegt dat dit niet veel soeps is, is een beetje van Lotje getikt denk ik hahahaha. Wat een geweldig gebouw van binnen zeg. Stonden zelfs nog een paar heerlijke bedjes 🙂 .

Ik heb me er in ieder geval prima vermaakt 😀 .
Tussendoor hebben we ook nog tukjes gedaan in de auto of gewoon lekker pauzes gehouden bij benzinepompen, want ja, na zo’n lange rit en al een halve dag aan nog meer rijden en urbexen word je best wel moetjes 😛 .

En toen snel naar nummertje 3.. Een klein kapelletje. Waar ik dus echt totaal vergeten ben om m’n fisheye te gebruiken (stomme ik)..

Daarna gingen we naar nr 4 toe.. Weer een geweldig kasteeltje. Hier waren wat meerdere spullen aanwezig, maar ook veel rotzooi helaas. Sommige ruimtes waren echt een bende, zekers beneden bij de trap, dat vond ik toch wel jammer, want het was een heerlijk trappetje.
Gelukkig was het verval ook al goed aanwezig.. Kamers vol met bladders aan de muren en plafond of halve plafonddelen en behangpapieren die al beneden lagen.. Geweldig gewoon 😀 .

Toen naar nummertje 5. Dit was een kerkje. Maar dat was nog ff puzzelen hoe we er in moesten komen.
Ergens auto geparkeerd en gaan wandelen.. Eindelijk een opening gevonden, maar daar konden we niet veel verder komen, behalve via boven ????
Ok, dus hebben we ff Wijnand naar boven gestuurd om te checken of we daar ergens verder konden, want niet iedereen van ons is een klimgeit 😛 .
En jaaa, zo konden we er in komen. Dus Chiel en Tessa naar de auto terug om de ladder te halen 😀 . Echt ideaal zo’n ding joh hahahaha.
Trap uitgeschoven, neer gezet, wij naar boven, foto’s maken, weer naar beneden, trap weggehaald en ingeklapt en voila 😀 .

En toen naar ons hotelletje toe. Een groot hotel met veel kamers, maar wel kleine kamers en hele rare douches. Maar goed. We konden slapen en douchen en in het centrum konden we zelfs lekker eten 😀 .

En de volgende dag ging om 4.45 uur de wekker weer, want we moesten tegen 6en alweer ergens wezen 😀 .
Dit was een heel mooi landhuisje. Had er foto’s van gezien en woow, ik werd op slag verliefd. Dus we hoopten echt dat ie nog open zou zijn.
Eindelijk aangekomen de auto een stukje verderop neer gezet en een ochtendwandelingetje gedaan. Even gluren hoe we op het terrein moesten komen en toen nog een doorgangetje vinden om binnen te komen en yesss, gelukt. En woow, in het echt was het nog mooier dan dat ik op de foto’s zag zeg 🙂 .
Heel veel kamers met heel veel spullen en gewoon overal spinrag en stof en nog meer spinrag en nog meer stof.. GEWELDIG 😀 .

Na een paar uurtjes hier vertoeven werd het toch wel tijd om verder te gaan en zo gingen we op weg naar nummertje 2 van die dag.
Dit was een checkupje. Enige wat we wisten was dat het midden tussen de bosjes stond en meer niet. En we kwamen er toch bijna langs met een klein omweggetje dus dan gaan we maar gewoon ff checken he.
De mannen bleven bij de auto en Tessa en ik gingen even gluren. Jeetje wat een terrein, wat groot, hoe komen we daar??? En lopen en lopen en lopen en ooh daar kunnen we er op.. Toen over de krakende bladeren en takjes die in al die jaren daar zijn afgebroken en gaan liggen door de vele stormen die door de vele bomen waaiden die op het terrein staan.
Eindelijk kwamen we aan het bij het huis. Toen even puzzelen of er een ingang was en die zagen we al redelijk gauw. Wij naar binnen en woow.. Echt wel verlaten zeg. Stof en spinnenwebben en zelfs in 1 klein kamertje hing er al een wespennest inclusief wespen.
Tessa is toen de mannen gaan halen en daarna hebben we ons weer prima vermaakt 😀 .

En toen op naar nummertje 3. Dit was ook weer een mooi landhuisje of misschien is het wel een kasteeltje, ik weet het niet precies.
Ook hier was het weer ff puzzelen hoe we er in moesten komen. Maar Chiel ging wel ff kijken..
En hij had zich nog maar net door een gaatje gewurmd en was net op handen en knieën onder een struikgewas gekropen en toen stond er ineens een auto naast ons.. Ooohoohh, dus wij reden met ons 3tjes maar gewoon weg. We hebben even gewacht en toen ben ik terug gegaan naar Chiel om te zien hoe of wat.
Ik ook door dat gaatje me zelf naar binnen gewurmd, op handen en knieën onder dat zelfde bosje door gekropen en toen kon ik naar binnen en daar kwam ik Chiel tegen.
Dus wij smssen naar Wijnand: Kom je met de spullen hier heen ??
En zo stonden hun even later ook voor het gaatje. Snel de spullen door gegeven, hun het zelfde ritueel laten doen als wat wij gedaan hadden en toen hebben we ons weer ff prima vermaakt in een leeg gebouw met heerlijke bladders aan de muren 😀 .

En toen waren Chiel en ik klaar.. We kregen de sleutel van de bus en wilden alvast daar gaan wachten op Tessa en Wijnand. Dus wij weer richting uitgang. Geluisterd of we wat hoorden…. Helemaal nix…. Dus weer op handen en voeten kruipend onder dat bosje door en ons door het gaatje heen gewurmd en zo stonden we weer op straat.. En net dat ik dat doe staan ineens de overbuurtjes te gluren…… Oeps….
Dus wij gewoon weggewandeld naar de auto, want ze zeiden nix. Maar toen begon de beste man ons te volgen.. Toen we bij de auto aankwamen begon hij dat het prive terrein was en dat we er niet mochten komen.. Wij ons geëxcuseerd en we zijn weggereden. Ondertussen wel weer smssent naar de andere 2 dat ze dus op moesten passen voor de buurtjes en een half uurtje later konden we ze weer oppikken 😀 .
Waarna we gelijk door gingen naar nr 4.. Een paar geweldige oude autootjes. We hadden er foto’s van gezien, maar die waren in de winter genomen en ja dan hangt er geen blaadje aan de bomen natuurlijk he hahaha. En wij waren er midden in de zomer en ja, alles was groen 😛 ..

Dus al gauw naar nr 5.. Een ander klein huisje. Ook hier wisten we niet hoe of wat.  Altijd leuk die verrassende ingangen e.d. hahaha.
Dus Wijnand en ik gingen op onderzoek uit. We kwamen bij een paadje uit en ik zag een bergje vol met brandnetels. Kom Wijnand, hier kunnen we denk ik wel langs..
Maar nee, Wijnand wou verder kijken.. Dus stukje verderop kwamen we bij een oude schuur met een hekketje en echt allemaal onder een boom/struikdinggeval, in ieder geval, dat zat behoorlijk in de weg om over dat hekketje heen te klimmen. Maar goed, wij toch gedaan en zo staan we dus in de tuin en wat bleek ??? We konden gewoon via de brandnetels gaan, want daar konden we zonder klimmen en klauteren er gewoon op en af komen hahahahha 😀 (je hoeft niet te luisteren naar me hoor 😛 ).
Maar goed, toen de ingang van het huisje…….. Diverse deuren geprobeerd, maar nee, allemaal hadden die een eigen ruimte en kwam je gewoon niet verder. Toen zag ik een ingangetje waar je wel ff bij moest klimmen. Dus ik naar binnen en wooow, m’n ogen alweer uitgekeken. Ondertussen ook weer wachtend op de andere 2 en zo stonden we even later met ons 4tjes weer binnen en ons te vermaken 🙂 .
Het was op sommige plekken wel een heel erg zooitje. Weet niet wat hier gewoond heeft, maar denk dat het mannelijk was en dat ie toch wel een drankprobleem had ?????

En toen was ons weekendje alweer ten einde 🙁 .
Wat gaat dat hard als je plezier hebt zeg. En een plezier hebben we gehad. Ik vond het echt hartstikke gezellig en een geweldig weekend 😀 . Heb me weer heerlijk vermaakt in ieder geval 😀 .
Onderweg naar Tessa d’r huis hebben we nog een MacDonalds gedaan, want ja, na zo’n dagje krijg je natuurlijk wel weer veel honger 😛 .

En toen kwamen we er achter dat we ook nog een crewfoto vergeten waren, dus die hebben we maar in de auto gemaakt 😛 .