Chernobyl


En toen was het zo ver..
Ik ging samen met Perry, Michel en Tom naar Chernobyl 😀 .
Die staat al zo lang op mijn lijstje, maar ja, er zo maar ff er heen rijden gaat niet. Das toch echt een stukje verder dan Italie hahaha.
En ik had thuis wel al eens laten vallen dat ik daar heen wilde en Perry riep dan gelijk dat ie dan ook mee wou 🙂 .
En toen was ik eens op pad met Tom en Michel en die hadden het over Chernobyl en zo kwam het ter sprake dat Perry en ik dus daar ook graag heen wilden, maar niet wisten hoe of wat.
Hoe of wat met zo’n tour/gids en hoe of wat met vliegen, want dat hebben wij 2en nog nooit gedaan. Al die dingen waren voor ons nieuw en Perry en ik ook wilden graag dat we dus dat met ervaren mensen zouden gaan doen en gelukkig wilden Tom en Michel nog wel eens een keer er heen (ze waren er beiden al een keer geweest) 😛 .

En zo hadden we dus ineens een afspraak gemaakt 😀 . Toen uitzoeken welke jaargetijde…?? En welke datum… ??
Dat werd de herfst en 28 oktober tot 3 november 😀 .
En toen moesten de belangrijke dingen geregeld worden.
-Paspoorten, want die hebben wij beiden niet..
-Koffers aanschaffen (al had ik er al 1tje zo’n 2 jaar op de plank liggen, dus die kon eindelijk onder het stof vandaan gehaald worden 😛 )..
-Hondenpension voor onze 3 doerakken voor een hele week, want om zoonlief daar mee op te zadelen vond ik nou ook weer een beetje overdreven.
-En natuurlijk een voedselvoorraad aanleggen voor zoonlief hahaha, want die moest het ineens zonder de kookkunsten van z’n moeder doen 😀 .

In de tussentijd heel veel vragen gesteld aan Tom en Michel.. Welke locaties gaan we doen, want hun wilden natuurlijk ook andere dingen doen dan wat je meestal bij de 3daagse tour krijgt te zien, vandaar ook dat we voor 5 dagen gekozen hadden, want dan had iedereen er wat aan en hadden we ook (hopelijk) genoeg tijd om echt bijna alles te bekijken en te fotograferen 😀 .
En vragen zoals wat moet en mag er mee in zo’n vliegtuig. Dat was voor Perry en mij de allereerste keer dat we met een echt groot vliegtuig gingen vliegen. We hebben wel eens met een sportvliegtuigje boven 1 of ander dorpje gevlogen, maar das toch net weer anders he haha.
En dat vond ik ook al helemaal spannend, dat vliegen en alles er op en er aan.. Komen we door de douane en heb ik geen verkeerde spullen mee wat niet mag e.d. ???
Heb ze echt de oren van hun hoofd afgevraagd met dingen 😀 .

En aangezien ik van blogjes hou ben ik in september al begonnen met schrijven en pagina’s maken en opzoeken van bepaalde dingen. Een urbexmaatje van me was al geweest in Chernobyl en die wou ook een blog per dag schrijven, maar die kwam er achter dat als je daar alles moet gaan onthouden dan loopt je hoofd over van texten en informatie. Zoiets dacht ik al, want er komt natuurlijk echt heel veel op je af als je daar bent, dus heb van te voren dit verhaaltje al getikt, de pagina’s al gemaakt en voor onderweg nemen we de tablet mee zodat ik tussendoor m’n texten op kan schrijven 😀 .

Chernobyl-Info

Aankomst- Zondag 28 oktober 2018

Chernobyl Dag 1 Maandag 29 oktober 2018

Chernobyl Dag 2 Dinsdag 30 oktober 2018

Chernobyl Dag 3 Woensdag 31 oktober 2018

Chernobyl Dag 4 Donderdag 1 november 2018

Chernobyl Dag 5 Vrijdag 2 november 2018

Kiev Dag 6 Zaterdag 3 november 2018

Thuiskomst- Zondag 4 november 2018

En hier boven zie je dan per dag wat we gedaan hebben met wat foto’s 😀 .
Bij de dagen 1 t/m 5 staan zelfs nog linken in naar de desbetreffende locatie die we gedaan hebben. Dus je hoeft je eigen ff niet te vervelen 😛 .
Heel veel plezier met kijken en/of lezen. Ik heb het in ieder geval stik naar m’n zin gehad. Het was een mooie, leuke en leerzame trip die we gedaan hebben.