Fondry des Chiens

En toen kreeg ik een tip van iemand waar je heerlijk kan wandelen en klimmen en klauteren 😀 .
Fondry des Chiens… Dit is een zinkgat in het Natuurpark Viroin-Hermeton. Het is een grote ravijnachtige put met grillige uitstekende rotspartijen gevormd door weggespoeld kalkgesteente waaruit eeuwenlang ijzerhoudend, ingespoeld mineraal ontgonnen werd.
Fondry des Chiens ligt in de gemeente Viroinval, deelgemeente Nismes, in de Calestienne. De Fondry des Chiens is een doline of gouffre van 100 meter lang en tot 20 meter diep.
Meer info: Fondry des Chiens Wikipedia

Samen met Perry en Taavy hier heen gegaan.. We wisten allemaal niet wat we moesten verwachten. Had wel wat foto’s gezien en het zag er leuk uit, maar ja, hoe is het in het echt.. Verschillende verhalen gelezen en de 1 vond het geweldig en de andere had er meer van verwacht..
Mij maakt het niet zo veel uit, als ik maar lekker kan wandelen.. Perry wilt meestal nog wel wat leuks zien.. Dus zou het wat zijn ????
Om 4.45 uur ging de wekker en een uurtje later zaten we in de auto. Was zo’n 2.45 uur rijden op mijn tempo (rij altijd 105 a 110 km pu). Dus net na half 9 kwamen we aan. Auto geparkeerd. We waren de 1e op een camper na dan, die denkelijk is blijven slapen die nacht.

We gingen de 1e route lopen op de lijst.. Dat kleine 8vormig rondje van zo’n 3 kilometer.. Ten 1e liepen wij dus al verkeerd, want we hadden een bordje gemist hahahaha.. Vandaar dat ene uitsteeksel naar rechts daar rechtsbovenin.
Maar gelukkig keek ik ff online naar de route en zei al dat we de andere kant op moesten, dus toen we terug liepen naar de kant waar we heen moesten zagen we ineens een bordje hahaha..
En in de put en tussen de rotsen was de gps mij ook af en toe eens kwijt volgens mij hahaha. Maar we hebben in ieder geval heerlijk gewandeld.

Het was behoorlijk frisjes.. Was rond het vriespunt, want toen we het plaatsje al inreden zagen we al licht bevroren auto’s en de natuur om ons heen had ook een licht vorstje over zich heen gekregen, maar na ff wandelen krijg je het vanzelf warm en zeker toen het zonnetje ook nog eens op kwam was het goed te doen 😀 .

Eerst liepen we naar zoals je op het routeplannetje ziet naar ‘beneden’.. Daar waren wel wat stenen en een mooi uitzichtje e.d.. Maar het was nog niet het gene wat we gezien hadden op internet.
Perry zat al zo van: Euhh, is dit het ?? Nee toch ???
Dus ik zei: I dont know.. Er moet nog wat meer komen, maar hoe het er uit ziet in het echt weet ik niet he..
En toen liepen we de bocht om en kwamen we bij een stuk wat er al heel belovend uit zag 😀 .
Daar konden we ook wat tussen de rotsen door kruipen en lopen wat Taaf en ik ook gezellig gedaan hebben en Perry is toen bezig geweest met de drone 🙂 .

Vandaar uit verder de bordjes gevolgd.
Dan ging je naar het uiteinde van de heuvel zeg maar. En daar was een heel mooi uitzicht 🙂 .


Toen weer de bordjes verder gevolgd en toen kwamen we bij het ravijn uit.. Woow, dat zag er eens ff mooi uit zeg.. En ooh daar is een paadje naar beneden wat Taaf en ik dus gezellig samen deden zodat Perry weer boven wat drone foto’s kon maken 😀 .

Terwijl Taaf en ik bezig waren met klimmen en klauteren wat toch best wel vermoeiend was, was Perry ook lekker bezig. Hij heeft z’n ogen uitgekeken en zich prima vermaakt met z’n drone. Hij heeft echt mooie plaatjes gemaakt daaro en zekers met die mooie herfstkleurtjes 🙂 .

En toen de auto weer opzoeken. We zijn bijna 2 uur bezig geweest met een ronde die normaal gesproken 40 minuten zou moeten duren hahahaha.. Maar we hebben ons prima vermaakt en onze ogen uitgekeken. Dat dit zomaar toch nog dichtbij is. Ok, bijna 3 uur rijden, maar toch. Als je iets van de wereld wilt zien zal je soms toch wat verder moeten reizen dan je eigen straat he 😛 .

Daarna nog doorgereden naar een RC-shop gereden voor Perry en daar nog ff binnen gestruind met Taavy. Maar het was best wel heel druk, dus na een rondje wandelen tussen de hele volgeladen shop bij de ingang netjes wezen wachten tot dat de baas klaar was en door naar de MacDonalds voor ons 2tjes, Taaf had z’n eigen lekkers bij 😀 . En weer door naar huis waar we daarna nog ff lekker gehangen hebben op de bank. En ondanks dat meneer Taaf toch de gehele autorit naar shop en daarna naar huis geslapen heeft, viel tie op schoot toch ook nog voor een dik uur in slaap hahahaha 🙂 .

Voor meer foto’s van Fondry des Chiens ff op de naam klikken en je komt bij het album uit 😀 .