Gelukkig Nieuwjaar..

Zo.. Dat was me wel ff een uiteinde zeg.. Jezus..
We hadden een weekje weg gepland. Gezellig bij onze vrienden in Gelderland logeren. Daar is het veel stiller dan hier in de stad en aangezien we een hond hebben die totaal niet van vuurwerk houd vonden we dat een mooie oplossing.
Dus 24 december op weg naar Gelderland toe. We hadden al te horen gekregen dan manlief van m’n vriendin ziek was geweest, maar nu aan de betere hand was. En ja, wij waren ook pas ziek geweest, paar daagjes griep en koorts, dus wij dachten: Ja en.. We komen gewoon. Komt goed 😀 .
Zondag 1e kerstdag zaten we dus met z’n allen te buggelen en te hoesten de kadootjes uit te pakken. Behalve de 2 kinders natuurlijk gelukkig hahaha.


Naja, na een griepje houd ik meestal een hoestje over, dus vond het niet verontrustend en ja, de rest was ook allemaal nog een beetje snotterig, dus we zijn lekker doorgegaan met onze dagelijkse bezigheden, wandelen en wat kippen wezen vangen hahaha..


Lekker uit eten geweest, waar het halve restaurant zat te buggelen.. Je kon echt goed merken dat de verkoudheid weer ‘terug’ is zeg maar hahahaha.
Maandag 2e kerst nog steeds allemaal beetje buggelen. Maar lekker buiten wezen wandelen. Met de doggies nog wat gefrisbeed 🙂 . Gewoon weer allemaal lekker bezig geweest.
Dinsdag de 27ste zouden we weer onze ochtendwandeling doen, maar vriendin melde zich af, want ze was zo snotterig en hoesterig dat ze liever binnen bleef.. Ojeetje, nu had zij het goed te pakken.. Maar goed, dus ik lekker op het gemakje een klein rondje gedaan, want voelde me zelf ook nog niet echt lekker met dat hoestje.


‘s Middags nog wel een lekkere boswandeling gedaan met z’n 4tjes en wat hondjes en toen kwam het bij mij ook echt helemaal los.. Hoofd vol snot en hoesten joh. Niet normaal meer.. Maar goed, dacht dat het kwam omdat ik buiten liep. Thuis gekomen viel het wel weer mee. Maar ‘s avonds kreeg ik toch een beetje last van m’n keel..


Ojee.. Zal er nu gewoon een verkoudheid er over heen komen. Naja, als dat alles is. Dan gaan we toch met z’n allen snotterig het nieuwe jaar in hahaha..
Woensdag ging het toch wat minder.. Wat minder zin, minder puf.. Lekker in m’n pyama rond gelopen. Ff naar de winkel geweest. 1 broodje gegeten en ergens in de middag ging het mis.. De rest was ook lekker snotterig en lui. Dus was al blij dat het niet alleen bij mij was 😛 .
De houtkachel werd in de middag lekker opgestookt, maar daar kreeg ik zo’n klap van dat ik er kotsmisselijk van werd en dus ff boven de wc heb gehangen.
Eten had ik geen zin in. Heb met gods gratie 1 aardappeltje naar binnen kunnen werken. Drinken had ik ook geen zin in. Alleen wat water ivm uitdroging, want je weet maar nooit..


Vroeg naar bed toe gegaan en donderdag ging het echt niet lekker. Misselijk, hoofdpijn, duizelig, geen eten, geen drinken behalve wat water dan. Warmte kon ik helemaal niet verdragen, dus af en toe afkoelen op de wc waar geen verwarming hangt hahaha.. En tussendoor slapen. Dit was echt geen pretje.. Hele dag nix gedaan. Had echt nergens puf in..
Iedereen heeft dus die dag lekker weinig gedaan. Zelfs de hondjes waren een beetje lui bij wijze van spreken hahaha 😛 ..


Vrijdagochtend dacht ik dat het wat beter ging. Al voelde de warmte van de houtkachel nog steeds niet lekker. Maar Aldo zei: Heb je puf om een wandelingetje te doen?? Ja dat had ik wel, maar wel echt relaxed hoor..
Weet niet hoe lang we er over gedaan hebben. Maar volgens mij zijn we wel een uur bezig geweest met een rondje van 2.5 km hahahaha.. Was echt bekaf toen we terug kwamen. Al voelde de koude wind toch wel lekker buiten.
Binnen Perry wakker gemaakt en ik het bed in gedoken, maar toen ik een uur later wakker werd, was het weer helemaal mis. Hoofdpijn, buikpijn, misselijk, had ook al overgegeven..
Toen zijn we echt maar naar huis gereden, want dit was echt geen doen.. Voelde me zo kut. Niet alleen vanwege dat ziek zijn, maar ook omdat je ergens bent bij andere en je kan gewoon nix doen. Dan lig ik liever thuis half dood te gaan, dan bij iemand anders en ze alsnog aansteken met iets, want wat ik had had de rest niet, want iedereen was alleen maar snotterig en hoesterig en ik was de enigste die niet at en andere symptomen had.
Dus Perry naar huis gereden en dat is echt heel wat, want normaal rij ik altijd, maar dat kon ik echt niet opbrengen. Zat als een lijk in die auto naast hem. Schaal voor me op de grond voor als ik eens moest kotsen, maar heb het gelukkig overleefd zonder dat te doen.
Rond 5en waren we weer thuis. Zoonlief had Perry geholpen met alles uit de auto te halen en ik ben op de bank gaan liggen en ben er alleen maar af gekomen om de thee die ik gekregen had er weer uit te kotsen en om naar bed te kruipen.
Dit was zo KUTTTT.. 10 jaar lang niet ziek geweest.. Af en toe eens een verkoudheidje ofzo van 2 dagen en dat 1 x per jaar.. En dan was ik met sinterklaasweek ook al grieperig geweest, dus dacht dat dat wel het ergste geweest was, maar nee.. Dit was echt erg wat ik nu had (voor mij dan he)..
Vrijdagnacht kut geslapen. Hoofdpijn, buikpijn, duizelig, misselijkheid.


Zaterdag, oudjaarsdag, was het niet veel beter. Ging slapen met al die symptomen en werd wakker met al die zelfde dingen. En das echt geen pretje.
Vieze smaak in m’n mond, dus op een gegeven moment naar boven gekropen, want rechtop staan ging bijna niet vanwege de duizeligheid en de hoofdpijn. En nog steeds niet gegeten. Was ondertussen bijna dag 4 dat er nix in ging behalve water en paracetamols 🙁 ..
Tussen de middag nog de HAP gebeld, maar je kan echt beter wachten tot het weekend voorbij is en dan naar je eigen huisarts gaan, want daar heb je meer aan dan aan zo’n HAP..
Pppppfftttt…. Allemaal van die vragen. Wanneer had je voor het laatste zo’n hoofdpijn en duizeligheid?? Ja, zo’n 20 jaar terug toen ik zo’n 2 liter bloed kwijt was.. Wanneer ben je voor het laatst bij de dokter geweest?? Ja niet, ik kom daar nooit… Heb nooit iets, dus al jaaareeeenn geleden..
Maar goed, doorgaan met paracetamols slikken, genoeg water drinken en maandag als je er nog last van hebt naar je eigen huisarts..
Ooh en doe ff een coronatest zei ze.. Nou, die was gewoon negatief gelukkig.
‘s Middags Perry nog ff naar de winkel gestuurd voor vla. Die bleef wel binnen, maar voelde heel raar in m’n buik, dus daar niet veel van gegeten. Maar had ondertussen al zo’n honger gekregen dat ik echt wel iets wilde. Dus dacht ik: Als het goed is voor de hond, dan toch ook voor ons: Rijst met kip.. Maar ipv echt kip dan de rijst koken in een kippenbouillonnetje.. En dat deed mijn lieffie ff voor me.. En ja, een klein schaaltje met wat rijst en woow, wat smaakte dat zeg en het bleef nog binnen ook zeg. Gelukkig 😀 ..

‘s Avonds weer lekker op tijd naar bed. Nog wel wat hoofdpijn en duizelig. Misselijkheid was minder en had nu alleen een raar gevoel in m’n buik/maag, maar denk dat dat kwam omdat er eindelijk weer wat voedsel in zat.
En natuurlijk was het oudjaarsnacht.. De hele dag waren er al knallen geweest. Hondjes waren wel tussendoor eens buiten geweest en Perry had ze ‘s avonds nog ff mee genomen naar het bos en toen we naar bed gingen hebben we ze maar alle 3 mee genomen naar boven en we hebben gelukkig geen last gehad van ze. De jongste geeft er geen donder om. En onze Prinses heeft er ook nix mee. Alleen de oudste vind het totaal niet leuk, maar hij ging naast mij op de grond liggen, op m’n kleren en daar heeft ie gelegen tot de volgende dag 🙂 .
Rond 12 uur werd ik er nog wakker van en heb wakker gelegen tot half 2, toen stopte het eindelijk.. En Perry…. Die heeft de hele nacht er door heen geslapen hahahaha. Echt he.. Maar als er iemand aan het raam zou tikken, dan schrikt ie wakker hahahaha 😀 ..
Zondag 1 januari 2023.. En ik voelde me eindelijk een klein beetje beter. Nog wel wat hoofdpijn en duizelig, maar dat werd dat de dag vorderde steeds minder gelukkig. En had zelfs zin in een boterham, dus Perry weer om boodschappen gestuurd, ik in die tijd ff met de hondjes naar buiten wat ook al goed aanvoelde en daarna heerlijk genoten van een lekkere boterham met beleg 😀 .


Tussendoor een paar wasjes gedraaid en opgehangen. Ja, dat gaat helaas toch ook gewoon door he..
Bij het avondeten wat nasi gegeten.. Dacht als gewoon rijst kan, dan kan gewoon nasi zonder al die kruiden ook wel, gewoon rijst met wat groente er tussen en ook dat ging goed gelukkig. En volgens Perry kreeg ik ook alweer wat praatjes P . En heb zelfs ook gewoon lekker kunnen douchen zonder om te vallen.
Ondertussen nu dus maandag 2 januari. Blij dat ik toch nog wel deze dag vrij heb gevraagd, anders had ik me weer ziek moeten melden.
Beiden zitten we te snotteren en te hoesten, maar ik eet ondertussen wel weer gewoon. Lekker boterhammetje als ontbijtje gedaan. Heerlijk zeg. En een lekkere warme bak thee.. Wat kan je daar dan van genieten als je dat een paar dagen niet kon doen zeg.
Vanmorgen alleen ff met Perry naar de dokter geweest, want zijn oor zit dicht vanwege al dat gesnotter enzo en hij heeft een vochtophoping achter z’n trommelvlies en moet dus aan de antibiotica.
Ik nog ff wat boodschapjes gedaan. Gelijk maar gezond eten gehaald. Aardappels met groente en een lekker stukje vlees, voor 2 dagen. Gelijk maar gekookt toen ik thuis kwam, dan ben ik daar vanaf hahaha.. Ja, ook het nieuwe jaar ga ik verder lui doen kwa koken e.d. hahahaha.
Ondanks dat het toch wel een kut uiteinde was, heb ik wel een hele leuke kerst gehad. Had het voor geen goud willen missen en ben blij dat we toch gegaan zijn. Lekker kadootjes uitpakken, lekker gegeten, gewandeld en gelachen. De rest doen we gewoon eens een keer overnieuw 😛 ..
En mijn lieffie, mijn man, mijn verpleger.. Normaal heeft hij wel eens iets en sta ik voor hem klaar. En nu stond hij voor mij klaar. I Love You <3 ..

En voor de rest iedereen een goed 2023 gewenst. Hopelijk met allemaal leuke dingen. Ik ga in ieder geval gewoon weer door zoals de afgelopen jaren: Beetje urbexen, beetje wandelen, beetje trainen, beetje manlief pesten, zoonlief treiteren, gaat helemaal goedkomen 😀 .