Moerputtenbrug wandeling

Ik ging weer eens naar m’n vriendin in Gelderland en dan wil ik soms wel nog eens iets doen op de heenweg.. Een urbexje of gewoon een wandelingetje als het weer het toe laat en nu kwam Perry met dit gebied en dat zag er wel leuk uit. Het is vanaf ons huisje aan de kust ongeveer zo’n 1.5 km rijden.
Dus ik samen met Taaf hier eerst langs om een lekkere wandeling te doen..

Voor wat info kan je hier kijken: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wandelroute-bruggenroute-moerputten

Je kan je auto parkeren bij het parkeerplaatsje aan het begin van de wandeling: coordinaten 51.684555, 5.262864
En daarna volg je de gele route die aangegeven word. Eerst kom je langs een breed onverhard pad met mooie bomen. Jammer alleen dat het bij mij dus helaas een beetje kaal was, maar het is voor herhaling vatbaar, dus kom zekers nog wel eens keer terug in de zomer 😀 .

Op een gegeven moment kom je dus uit bij de grote ijzeren brug. Taavy vond het maar een enge brug. Die ligt met ijzeren platen en daarom denk ik dat hij het niet zo leuk vond. Het klinkt toch anders dan gewone vaste grond onder je pootjes. Maar hij was breed genoeg, dus hij liep mooi in het midden zonder mopperen naar de andere kant. Heb hem nadien natuurlijk heel goed beloond dat ie het zo goed gedaan heeft 🙂 .

Dan loop je dus weer een stukje door over het onverharde pad met bomen langszij tot je een klein bordje ziet met een geel plaatje/pijltje en die volg je dan weer 😀 .

Dit is een beetje een saai pad.. Kale vlakte en je komt op den duur wel uit bij een vlinderstop, maar ja, daar zag je nu nog maar weinig van natuurlijk. Voor groen en bloem en bloei en beestjes e.d. moet je echt later dan Maart komen vind ik.
Maar gewoon gezellig doorlopen en op den duur moet je naar links, want je kan dan niet meer verder en ja, ik was er in Maart en het had alweer eens een paar keer geregend en je moet dus langs een grasgebiedje.. Echt een pad zag ik niet, want het was 1 en al modder bij ons. Gelukkig had ik m’n laarzen aan ipv m’n wandelschoenen, maar Taaf had toch mooie zwarte pootjes hahahaha..

Maar dan kom je een paar bruggetjes tegen en op den duur dus bij het leuke vlonderpad en dat is wel heel erg gaaf vond ik. Daarom wil ik zekers nog eens terug in een ander jaargetijde met wat meer groen en bloeidingen 😀 .

Taavy heeft z’n oogjes hier ook uitgekeken, want volgens mij zitten er wel kikkertjes e.d., want ook al zag of hoorde ik nix, ik zag meneer toch vaak genoeg staren in het water/modder als hij weer eens wat hoorde 😛 ..
Had toen ik wist dat we hier heen wilden gaan ook ineens een ideetje om met Taaf te doen. Gelukkig is hij niet zo moeilijk en doet ie meestal wel wat ik wil en zo heb ik nog wel een leuke foto gemaakt van hem (zie de aller1e foto hier boven aan). Moet dus echt eens terug om die nog eens te maken als het groen is, want dan is tie nog leuker denk ik hahaha..

Maar het vlonderpad is denk ik zo’n kilometje lang en op het ene stukje is het droog en daarna word het alleen maar natter om je heen. Denk dat het ook wel vol vliegen zal zitten in de zomer, maar dan zien we dan wel haha..
En dan kom je weer uit op het brede onverharde pad met de rij bomen richting de auto.. Maar we hebben een heerlijke wandeling gehad van zo’n 5 km 😀 ..

Daarna weer in de auto op weg naar Gelderland en meneer was supertrots op z’n mooie zwarte pootjes die hij had overgehouden van de wandeling hahahaha… Maar daarna viel hij toch mooi als een blok in slaap en heb de rest van de reis geen last van hem gehad 😛 ..

Meer foto’s HIER van de Moerputtenbrugwandeling…