Parie met Perry & Taaf…

Ik had weer eens een idee..
Een ochtendje naar Parijs om de Eiffeltoren op de foto te zetten met opkomende zon en bloessem..
Ben ooit ergens in 2012 al eens in Parijs geweest en wilde altijd wel eens terug hier heen voor gewoon wat foto’s, maar manlief had daar nooit zin in.. Die had zoiets van: Ik ben er al geweest dus hoeft niet..
Dus ik wilde hier nu echt toch weer eens hier heen.. Is maar zo’n 4 uur rijden.. Dat ken ik.. En ik neem Taaf gewoon mee, dan ben ik niet alleen..
Vroeg manlief ook al: Ken je niemand die mee wilt dan ??? Want echt een veilige buurt vind ik dat daar niet hoor.. Heb liever dat er iemand mee gaat..
Ik: Nee.. Niet iemand die zomaar gewoon alleen ff voor wat Eiffeltoren en bloessemfoto’s wilt gaan en daarna weer naar huis wilt rijden.. (Vriendin kon deze datum helaas niet, anders had ik wel iemand gehad natuurlijk 😛 )..
Dat vond manlief geen goed antwoord.. Dus toen zei ik: Dan ga jij mee he …… Nou, vooruit dan maar weer…. En zo ging manlief dus mee naar Parijs 😛 .

Van te voren al vele dingen uitgezocht, want ik wilde met de auto de stad in.. Perry vond dat nou niet echt een goed idee, want in Parijs kunnen ze nou niet echt ‘normaal’ parkeren, maar ik had een goede parking gevonden vlakbij de Eiffeltoren en aangezien ik toch heel vroeg wilde gaan zou het daar echt nog niet druk zijn. Het was ook geen vakantieperiode, dus moest goed komen.
Had 3 dingen om te doen waar we zekers toch wel tot aan de middag bezig zouden zijn. En ze lagen ook nog niet eens zover van elkaar vandaan, dus was maar elke keer een klein stukje rijden.
Had ook wat foto-ideetjes gevonden en die opgeslagen op m’n phone.
En natuurlijk een sticker gekocht voor onze auto, want zonder sticker mag je niet parkeren/rondrijden in Parijs en ook bij andere steden van Frankrijk is die verplicht.
Die kan je ook via een Franse website kopen, maar ja mijn Frans is totaal niet up to date en met deze Nederlandse website doen hun dat voor je.. Kost wel wat meer, maar dat vond ik niet erg. Ik was al blij dat ik geholpen werd in het Nederlands 🙂 ..
Deze kan je hier kopen: https://www.vignet.online/bestellen/milieusticker-frankrijk/

Vrijdagavond dus vroeg m’n bedje in.. Half 6 naar boven.. Nog geen uurtje later sliep ik al.. En de wekker stond om kwart voor 1 ‘s nachts.. En ja ja, je raad het al: Om 11 uur ging er een auto toeteren buiten.. Die hield op, toen appte zoonlief.. Was dat klaar toeterde die auto weer.. En daarna appte zoonlief weer..
Jezusssssss.. Dus vanaf 11 uur lag ik dus gewoon te liggen in m’n bedje en wachten tot het half 1 werd.. Toen manlief wakker gemaakt, koffie gedaan voor hem, ontbijtje voor mezelf, doggies allemaal goed uitgelaten. Zoonlief instructies gegeven toen hij van z’n werk thuis kwam ivm de hondjes als hij weer wakker werd.. Alles in de auto gezet en rond kwart voor 2 Perry, Taavy en ik in de auto en op weg 😀 . En de hele weg hadden we alleen maar regen 🙁 ..
De snelweg ging lekker snel.. Na 3 uur rijden ff een plaspauze gedaan en toen nog een uurtje doorrijden en toen waren we in Parijs.. De stad door waar het een stuk rustiger was dan op de snelweg. We kwamen zelfs langs de Arc the Triomphe gereden. Een mooi groot gebouw wat midden op een rotonde staat.. En waar het op dat moment ook doodstil was en wij de enige auto waren, dus de auto aan de kant stop gezet en ff een foto gemaakt hahaha 😀 . En toen doorgereden naar de parking waar we moesten zijn.. Vlakbij de Eiffeltoren :).
Het was tegen 6en toen we aankwamen en op dat moment stopte het met regenen en hebben we het de hele tijd droog weer gehad en het was er ook heerlijk rustig op een paar mensen na dan die denk ik na het stappen nog langs liepen en onderweg naar huis waren ofzo.. En ook wat gespuis natuurlijk.


Was wel betaald parkeren, maar pas vanaf 9.00 uur ‘s ochtends tot 20.00 uur ‘s avonds. En ja, aangezien we niet wisten hoelang we er over zouden doen hebben we toch maar ff wat in de parkeermeter gegooid.. voor 2 uurtjes waren we 12 euro kwijt.. Vond ik nog meevallen, want had op internet een paar gevallen gelezen over 20 euro per uur ????? En zelfs 1tje die had het over 6 uur voor 75 euro ????
Maar we waren kwart voor 9 al weer terug bij de auto, dus eigenlijk hadden we het niet hoeven doen, maar ja, je weet maar nooit he..
Had namelijk diverse plannen, maar helaas vielen de 2 die ik op het oog had allebei in het water..
Wou een foto van de Eiffeltoren met opkomende zon, vanaf het Palais de Chaillot, maar het was helaas zwaar bewolkt 🙁 ..
Ook was het nog donker, dus zijn we eerst een rondje wezen wandelen op het stuk achter dat Paleis en daar was al behoorlijk wat bedrevenheid.. Restaurants die de boel schoonmaakte. Wat mensen met kraampjes die het al aan het klaar zetten waren en ook waren de vuilnismannen al onderweg naar hun plek om de boel weer op te ruimen.
Toen we terug kwamen was het wat lichter, maar we waren niet de enige. Ondertussen hadden er al meerdere mensen zich daar verzameld om foto’s te maken van de opkomende zon achter de bewolking 😛 ..


Vanaf daar zijn we een beetje kriskras langs de Eiffeltoren weer naar de auto gewandeld. Helaas ook geen bloesems gezien. Die waren nog in knop, dus daar waren we helaas te vroeg voor. Dat vond ik ook wel jammer. Had namelijk een ideetje om met Taavy te doen op de foto, maar ondanks de roze bloesem is het gelukkig wel gelukt hahaha…

Eerst langs de Seine over de brug terug gelopen en daar wat aparte fotohoekjes genomen. Zag wel dat de halve stad volhangt met slotjes hahaha..
En ondertussen was de stad ook al goed wakker aan het worden. Veel mensen aan de wandel, ook toeristen al, dat kan je zien aan de rugzakken hahaha. Maar ook werkmensen, althans dat denk ik wel, met auto’s, ebikes, esteps en ook veel fotografen/modellen die een plekje zochten op de nog vroege morgen om een leuke foto te maken. Ook heel veeeeeel joggers, maar hoorde later dat de dag er na een marathon zou komen door Parijs, dus denk dat de meeste nog aan het oefenen waren er voor.


Daarna langs het park terug gelopen waar ik dus de bloesem had verwacht, maar helaas.. Eigenlijk hadden we een paar weken later moeten gaan, maar ja, je weet nooit hoe dat gaat met de natuur he.
Maar gelukkig zag ik wel een boom met al wat groene blaadjes, dus dan daar DE foto maar genomen 😀 .


En toen was het dus tegen 9 uur dat we weer bij de auto waren. Was er zon en bloesem geweest dan waren we zekers er langer bezig geweest, dus moet gewoon nog eens terug hahahaha..
Maar goed, allemaal weer in de auto en op naar nr 2..
De kerk Sacre Coeur.. Daar had ik ook wat parkeerplaatsen gevonden en dan hoefden we alleen maar een rondje te wandelen om de kerk heen e.d.. Maar de parking die ik vond had geen betaalpalen ????? Doemme zeg, das minder.. Of juist goed.. Ik weet het niet, maar ja, we hadden geen zin om hem daar zo maar neer te zetten zonder betaalbewijs en terug komen en zien dat de auto weggesleept is.. Dus op zoek naar een andere plek. Gevonden en vlakbij een meter, dus gelijk er wat ingegooid.. Moesten alleen een stukje verder wandelen naar boven, dus dat voelde ik weer goed aan m’n kuitjes hahaha.
Had hier toch wel bijna 2 uur voor uitgerekend, want er was ook een parkje e.d., dus daar wilde ik ook ff langs en wat foto’s maken.
Dus voor 2 uur geld gedaan (dit kan trouwens allemaal via pin hoor) en we waren voor 2 uur 8 euro kwijt. Dat viel ook wel mee vond ik. Maar ja, moet je er wel 2 uur bezig zijn natuurlijk wat helaas niet het geval was, want het parkje VOOR de kerk mag je met hond niet komen en het parkje ACHTER de kerk ook al niet, dus ja, dan is het rondje snel gewandeld he :/ .. Maar ondanks dat heb ik nog wel ff snel een foto gemaakt van de achterkant en de rest was toch ook zekers wel leuk en hebben we ons niet verveeld 😀 .
En het zonnetje en blauwe lucht kwamen ook nog eens te voorschijn, dus onze ochtend kon toch al niet meer stuk, want de week er voor gaf het weerbericht nog af dat het het hele weekend zou regenen en somber zou zijn..

Nog ff snel langs de mooie lange trap gewandeld. Dacht dat ik die 10 jaar geleden niet op de foto had gezet, maar volgens manlief wel hahahaha. Ja, word oud en vergeetachtig he 😛 ..

Toen gingen we naar nr 3. De laatste die ik wilde doen.. Dat was Parc des Buttes-Chaumont. Een leuk wandelparkje met een tempel middenin het parkje op een berg en daar onder wat grotten, maar helaas was de tempel dicht ivm instabiliteit en de grotten er onder kon je dus ook niet komen. Dat vonden we wel jammer, want voor zover we zagen zag het er heel leuk uit, maar goed, dus alleen maar een rondje gewandeld in het park wat Taavy totaal niet erg vond. Die heeft heerlijk gesnuffeld overal en van alles bekeken 😀 .
Hier konden we trouwens vlakbij parkeren en hoefden we ook niet ver te wandelen. Wou een uurtje doen, maar drukte iets te snel op de knopjes en het werd 1 uur en 15 min, wat dus 5 euro kostte..

Toen we ons rondje gedaan hadden, zijn toch zo’n uurtje bezig geweest, had het dus goed uitgekiend kwa parkeertijd voelde Perry ineens wat spettertjes.. Nee joh, das van de bomen.. Tis zonnig en mooi blauw, dus het regent niet.. En we komen bij de auto, Taaf nog wat drinken gegeven, een lekkere kluif voor onderweg, onze jassen uit, want het was best wel warm en toen weer op weg naar huis.. En ja ja, het begon te regenen hahahaha.. Wat een geluk hadden we deze ochtend zeg ondanks geen opkomende zon en bloesem, maar ja, dat kan een andere keer of volgend jaar ook nog wel een keer hahahaha 🙂 ..

Een heerlijke ochtend gehad ondanks de bewolking en geen bloesem, maar zoals ik al zei: Daar kan ik altijd nog eens voor terug gaan. Die bloesem komt volgend jaar ook weer, tis alleen ff goed uitkienen wanneer ze nu bloeien en dat is altijd verschillend.
Maar we hebben ons prima vermaakt, zelfs manlief heeft het naar z’n zin gehad en Taavy had het helemaal naar z’n zin. Ook totaal geen last gehad van hem met autorijden. Die hond is zo makkelijk vergeleken met de andere 2, die hoef ik geen lange reis aan te bieden en al helemaal geen eten of drinken dan onderweg, dus dat is dan geen doen. Gelukkig werden de andere 2 goed verzorgd door zoonlief 🙂 .



Kwa geld vond ik het toch ook wel meevallen. De tol bij de Westerscheldetunnel was die dag gelukkig TOLVRIJ, dus dat scheelde al weer een 10tje 😀 .
De peage/tol van Frankrijk was 18.10 euro en dat 2 x, al zie ik de 2e nu nog steeds niet echt op mijn rekening verschijnen ???? Dus misschien hebben we dubbelgeluk hahahahah..
En de parkeerkosten vielen ook reuze mee vergeleken met wat ik vond op internet of in de vakantieperiodes gooien ze de prijs omhoog, dat weet ik dan niet, maar ik vond het nu echt mee vallen.
12 + 8 + 5 = 25 euro, al hadden die 12 euro bij de Eiffeltoren niet gehoeven, maar ja, als je alles van te voren weet en in het donker kan ik niet van veraf zien of er bloemen aan bomen groeien hoor hahahah 😀 ..
En eten en drinken hadden we bij, alleen op de terugweg naar huis hebben we bij de MacDonalds wat gegeten, want dat hoort er gewoon bij bij een dagje uit 😀 .
Het duurste was alleen het tanken van de auto.. Al viel dat ook reuze mee vergeleken met Nederland, want ik tank als het kan altijd in België. De heenweg getankt bij Gabriels vlakbij Zelzate en daar waren we 1.88 euro per liter kwijt (superplus 98/E5). En op de terugweg bij de AVIA in Sint-Niklaas getankt en daar was tie 1.77 euro per liter. Dus dat scheelt een hoop met die 2.07 euro bij onze Shell om de hoek 😀 ..
We hebben toch zo tussen de 8 1/2 uur en 9 uur rijden gehad die dag. Waarvan bijna 700 km (tankje van 32 liter) met een auto die nog niet vaak gereden heeft. En we hebben zo’n 10 km gewandeld in totaal wat ik dus de dag er na nog steeds voel aan m’n beentjes. Dat bergje/trapje op en af gaat echt niet meer in m’n kouwe kleren zitten hahahahah.
Ik vond het een topdag.. Heb zelfs nog een tukje gedaan in de auto, wel voordat ik het stuur eerst af gaf aan Perry en dat komt echt maar heel zelden voor, maar ik was gewoon echt moe. En dan moet je je toch ff het stuur overgeven of je nu wilt of niet..