Chernobyl-Dag 1

Dag 1
9.5 km gelopen

Dag 1 gaat beginnen.. De wekker ging om 6.15 uur. Het werd al licht buiten en zo konden we eindelijk de stad bekijken hoe die er in daglicht er uit ziet.
Even wachten op de 2 andere mannen en tegen 7 uur naar de 2e verdieping voor het ontbijt en daar konden we uit diverse dingen kiezen en konden we ons al goed vol eten voordat de trip begint 🙂 .

    

Serj haalde ons op rond half 8. Alle spullen in de bus gepropt en toen was het zo’n 2 uur rijden naar de 1e echte checkpoint (de 30 km zone) om Chernobyl binnen te komen.
Daar werden onze paspoorten weer bekeken en mochten we even later door rijden naar de 1e locatie.

Chernobyldorp

Summercamp Emerald

Kindergarten Kopachi

Falling Crane

Coolingtowers

Fishfarm

We hebben een paar locaties gedaan voor de lunch en rond 13.00 uur gingen we eten.
Bij de kantine aangekomen moesten we eerst in zo’n stralingsapparaat staan en wachten tot hij tikte en mochten we door lopen, handen wassen en naar boven om eten uit te zoeken.
Daar in de kantine hadden ze diverse etenswaren klaar staan.
Ik weet niet wat het allemaal was. Mn neus ruikt niet zo goed dus kon het niet echt thuisbrengen wat ik op dat moment allemaal rook, maar het was toch goed te eten. Ik had een bordje met pasta, een of ander sausachtigiets er over heen en een bordje met wat wortel/uimix wat ook goed te doen, maar het drinken vond ik niet zo lekker, dus snel tussen de happen door een paar slokken 😀 .
Na de lunch nog een paar locaties gedaan, maar al gauw werd het toch al wat donkerder en bij de laatste locatie heb ik tussendoor toch eens mn zaklamp moeten gebruiken.
Daarna zijn we weer afgezet door onze gids bij het hotel zodat we konden douchen en rond 19.00 uur konden gaan eten.
Daarna nog wat napraten, slokje wodka genomen en dan slapen en wachten op dag 2 😀 .