Chernobyl-Dag 2

Dag 2
10 km gelopen

6.45 uur wekker.. Beetje duf wakker, maar wat wil je ook als je de avond er voor 6 glaasjes wodka op gedronken heb 😀 .
Wel goed geslapen in ieder geval hahaha.
Om 7.30 uur ontbijt. Een dikke omelet die ikzelf niet zo lekker vond, dus het meeste aan Perry gegeven, maar de kleine pancakes waren verrukkelijk en vulde ook heel goed.
Toen om 8 uur naar Pripyat.. En dan sta je voor de poort en dan mag je er niet door 🙁 .
Dat vonden we even minder, maar Serj belde en bracht ons naar het verlaten treinstation waar we ff ons ding konden doen en even later kregen we te horen dat we alsnog er in mochten 👍.
Daar 2 locaties gedaan met wat haastwerk, want om half 11 moesten we richting de powerplant.De powerplant was zeer interessant. We zijn naar de reactor 4, waar binnen de controlekamers van reactor 2, 3 en de Golden Corridor is.
Dit laatste is een gang van zo’n 1 km lang en die verbind alle ruimtes met elkaar.
We moesten schorten aan en overschoenen die we over onze eigen schoenen konden doen. Een mutsje, handschoenen en een masker.
We hebben diverse dingen bekeken en ook gehoord. Eigenlijk echt te veel om op te noemen, maar het was het meer dan waard.
De gids, een vrouw genaamd Julia die al 21 jaar werkzaam is daar heeft ons de hele tijd wegwijs gemaakt en verteld over het hoe of wat.
We zijn er zo’n 4 uur geweest inclusief een half uurtje lunch.Daarna werden we weer opgehaald door Serj en gingen we nog ff voor een paar uurtjes naar Pripyat toe.
Daar hebben we nog 2 locaties kunnen doen. Al werd het bij de laatste toch wel een beetje haasten, want met dat sombere weer word het toch ook al best wel snel donker ☹.

 

Yanov Trainstation

Swimmingpool Lazurny

Elementary school nr.3

Nuclear Powerplant

Kindergarten Golden Key

Child Clinic

Na afloop weer bij ons hotel afgezet.
Weer lekker gegeten, gedoucht en op tijd naar bed, want na zo’n dagje word je toch best wel moetjes eigenlijk 🙂 .