Chernobyl-Dag 3

Dag 3
12 km gelopen

Wekker 6.45 uur en weer ontbijtje om 7.30 uur. Weer lekkere pannekoekjes, al waren die van de dag er voor toch iets lekkerder. Maar het was nog altijd beter dan dat ei-dinggeval 😀 .
Even wachten op onze gids en dag 3 kan beginnen 👍.
Vandaag is de hele dag Pripyat aan de beurt. Dus ben zeer benieuwd 😀 .

Rooftop 16 appartmentblock

Hotel Polissya

Palace of culture Energetik

De dag ging best wel snel om, maar ondanks dat hebben we toch heel veel geweldige locaties gedaan.
Als 1e gingen we de rooftop van een 16 verdieping hoog appartementenblok op, maar we moesten natuurlijk wel eerst al die 16 verdiepingen langs en dat waren veel trappen man 🙁 .
Maar tis gelukt, was wel halfdood, maar ik was wel de 1e van ons groepje die boven was. Kwam ook meer omdat er ineens 3 man op de verdieping waar die tekening van dat meisje was stopte.. Vind ik niet erg hoor, maar ik dacht ik wandel lekker door, die kan ik op de terugweg ook doen 😛 .
Tijdens de tocht naar boven zag ik dus soms wel een leuk kiekje, dus eenmaal boven even snel wat viewfoto’s gemaakt en snel die trap weer af om daar soms een foto te maken 😀 .

Amesument Park

Stadium Avangard

Hospital MSC

Locaties waren echt geweldig om te zien. Oud, vervallen, begroeid. Geweldig gewoon. En wat ook geweldig was, was onze snacks tussendoor. We bleven nu een hele dag hier in de stad en Serj had dus snackjes en drinken mee genomen voor tussendoor.
Heerlijke multivitaminesap en brood met kaas en worst.. Voor mij natuurlijk zonder kaas 😀 . En dat smaakte goed tijdens die wandelingen die we maakten tussen gebouw naar gebouw. Kwam niet veel auto rijden aan te pas die dag.

Morgue

Gymnasium

Pripyat Busstation

Dental Clinic

Sanitary and Epidemic Station (Hospital)

Riverside cafe

Ook was het toch ook wel apart om hier rond te lopen. Je weet wat er hier gebeurt is, zeker als je het eens wilt gaan bezoeken. Dan ga je dingen lezen, kijken, foto’s zien en ziet verhalen over het hoe of wat van 1986..
Toendertijd dacht ik er niet zo aan. Ikzelf was 11 ofzo en dan hou je je niet zo bezig met nieuws e.d.. Was al blij dat ik de basisschool overleefde. Maar als ik het nu zo terug bekijk waren mijn problemen maar een peuleschilletje met dat wat men hier mee te maken had..
Je word echt ff met je neus op de feiten gedrukt hier. En zeker als je ook nog eens de dag er voor die powerplant bezocht hebt en al dat soort dingen ziet en leest en hoort..

Pianoschool

Barbershop

Post Office

Maar van een paar grote tot genoeg kleintje locaties hebben we er in totaal toch 18 gedaan.
De 2 allerkleintjes waren de Pianoschool en The Claw. Hier heb ik echt maar 1 a 2 fotos gemaakt, omdat er meer gewoon echt niet was.
En die laatste was de grijper die het puin uit reactor 4 heeft weggehaald.
Deze staat diep in het bos, want dat ding heeft nog steeds heel veel radio-activiteit bij zich. Michel had zo’n meter bij zich en ging het even meten en kwam al op 436 microsievert uit.
Dus snel een foto genomen en wegwezen.

Jupiter Factory

Policestation Car Graveyard

The Claw 436 microsievert

Maar de dag was geweldig.
Rond 6en werden we bij het hotel weer, even douchen en opfrissen en daarna aan het diner. Daarna nog ff langs het winkeltje voor wat drinken voor de volgende dag, want we hadden wel ff zin in wat anders en weer naar het hotel, wat na babbelen en weer op tijd naar bed om te slapen..