Chernobyl-Dag 4

Dag 4
12 km gelopen

Wekker weer om 6.45 uur. Het was vannacht goed koud en heb niet echt lekker geslapen. Begin mn eigen bedje en dikke dekbed nu toch wel te missen hoor hahaha. En m’n doggies en kind ook trouwens, want wou soms iemand gewoon Tycho noemen 😀 .
Maar goed. 7.30 uur weer ontbijt en voor vandaag staat Duga op de lijst. Ben weer zeer benieuwd.. Eerst een lange bosweg af moeten rijden en ipv een asfaltweg waren dit gewoon betonnen platen waardoor het soms net leek of we in een trein zaten 😛 .

Duga

Militaire Base

Firestation

Vandaag stond dus niet zo veel als gisteren op de planning. Gisteren 18 locaties en vandaag maar 8, maar wel 8 hele leuke 😀 .
Eerst gingen we dus naar Duga. Wat een gigantisch ding is dat zeg. Nog geprobeerd met m’n fisheye een foto te maken, maar dat lukte een beetje, maar wel maar van 1 zo’n apparaat en niet van beiden. Dus dan maar op het dak van het gebouw een panootje gemaakt met m’n telefoon zodat ik ze alsnog samen had.

School Chernobyl-2

Entertainment Club

Collective Farm

Daarnaast lag gelijk een kleine militaire basis waar we door heen gewandeld hebben en vandaar uit zijn gelijk naar Chernobyl 2 gegaan. Een stadje dat ze Chernobyl 2 en/of ook Duga noemen, vanwege dat hij vlak naast de radar ligt.
Hier hebben we een paar locaties bekeken en gefotografeerd die zeer interessant waren.

En de dagen dat we daar waren kwamen we ook geregeld ‘wilde’ honden tegen. De meeste zijn zo tam als ik weet niet wat. Sommige wat angstig, andere weer hartstikke blij dat ie weer iemand zag waar hij mee kon spelen 😀 .
Zo hebben we oudere honden gezien die gewoon lekker in een hoekje lagen en alles lagen te bekijken, maar ook veel jonge honden. En 9 van de 10 waren allemaal verzot op Perry hahaha 🙂 .
1tje vond hem zo leuk, hij vond hem om op te vreten hahahaha 😀 .

Summercamp

Village Zalyssa

Toen was het alweer lunchtijd dus weer naar de kantine om te eten en ‘s middags hebben we nog een paar leuke dingen op het gemakje kunnen doen.
Die lunch btw he. Die smaakt best wel eigenlijk. Je kreeg pasta of rijst met een klein soort saus-achtigietsgevalletje. Een stuk kip die echt heerlijk smaakte (althans vond ik) en je kon ook kiezen uit een soort van salade-achtigiets met geraspte bietjes, geraspte worteltjes en gesneden juun 😀 .
Ik ben echt niet verhongerd in die dagen dat ik daar was.
Ontbijtje was soms iets minder, omdat daar ei bij zat en ben niet zo verzot op ei, behalve als het aan 2 kanten gebakken is, tussen 2 boterhammen zit en dat nog eens samen in een tosti-apparaat heeft gezeten hahahaha 😛 .

En ja, tis hier nog steeds bewolkt, maar we mogen niet klagen, want tis nog steeds droog, maar ondanks dat was het toch alweer tegen 5en goed donker en bij de laatste locatie dus toch weer af en toe m’n zaklampje moeten gebruiken  🙁 .
Nog even langs de winkel, daarna door naar het hotel en daar tijd nemen voor een goede warme douche en nakijkbeurt op tekens, want die waren bij Duga/Chernobyl 2 toch goed aanwezig.
En 18.30 diner 😀 .