Chernobyl-Dag 5

Dag 5
5.5 km gelopen

De avond er voor een geweldige avond gehad 🤪.
Beetje te veel gedronken, maar ondanks dat waren we toch goed op tijd door de wekker wakker en zonder hoofdpijn ook gelukkig hahaha.
Om 7.30 uur weer een ontbijtje en om 8 uur koffers en andere spullen pakken en alles weer de bus in gepropt.
Onze laatste dag…

Reactor 5

Firetruck

Village Krasne

Een dorpje wat een aantal km verderop zit met nog diverse gebouwen.
Het is meer bekend om de mooie houten kerk die er staat.
En ondanks dat het helemaal niet zo heel ver weg is hebben we toch zo’n 1 1/2 uur in de auto gezeten er voor.
Vanwege dat er al 30 jaar niemand er meer woont hebben ze dus ook in al die jaren de weg er heen laten vervallen en dat is goed te merken.
We konden maar hooguit 30 km p/uur rijden vanwege de vele bobbels en obstakels in en op de weg.
Ikzelf vond het een hele bizarre rit.
Iedereen was stil. Ok, Michel en Perry waren ondertussen in slaap gedommeld door het heen en weer geschud 😀 .
Maar Tom en ik zeiden nix en hebben al die tijd naar buiten gekeken.
Soms kwam je langs de weg houten huizen tegen. Sommige ingestort, sommige waar je zo weer in kon trekken of althans als doortrekhutje tijdens een hiking/wandeling.
Het was zo bizar. Alles verlaten en doodse stilte… En heel veel mooie natuur..
We kwamen ook nog een begraafplaats onderweg tegen. Vele kruizen als grafsteen. Kale, maar ook nog met linten en bloemen e.d.. Sommige dingen zagen er nog zo mooi uit, dus er nog wel eens mensen hier kijken bij hun familieleden ❤. Hier zijn we niet gestopt, dus ff snel een foto tijdens het rijden genomen.

Postoffice Krasne

Wooden Orthodox Church

School Krasne

Op de terugweg genoten van het mooie landschap en nog heel ff gestopt bij een soort van boerderij en daar zag Tom in de verte een eland staan. Was stiekem toch wel een beetje jaloers, want zoiets zie je bij ons niet. Maar het dier liep weg.
Toen we van daar weer terug naar de bewoonde wereld gingen was ik dus naar buiten aan het staren en we rijden door een bos heen en ik kijk.. En wat zie ik ineens staan…. Daar staat een dier. Een groot dier. Veel groter dan de hertjes die we ff daarvoor weg zagen huppelen. Bijna met mn neus tegen het glas aangedrukt om het beter te kunnen zien en jaja het is een eland. Das echt een groot dier en het keek ook nog eens onze kant op.
Woow, dat was een pracht zicht zeg. En gelukkig zagen de mannen hem ook, dus heb niet gedroomd 🤣.

School Masiva

Farm Zimovisch

En toen was het het einde van de dag en het einde van onze mooie trip. En zo moesten we dus ook nog naar het checkpoint waar we op de heenweg onze paspoorten moesten laten zien en werden we nog ff bekeken of we radioactiviteit bij ons hadden, maar gelukkig mochten we door 😀 .

  

 

Toen we weer terug waren in de bewoonde wereld werden we door Serj mee genomen naar een restaurant waar ze een heerlijke steak serveerden 😀 .
En daarna heeft ie ons afgezet bij het hotel in Kiev wat we voor die nacht geboekt hadden.