Wie ben ik??

Ik ben Anya, getrouwd met Perry en samen hebben we een zoon Tycho.. Ook hebben we nog 2 andere kindjes die bij ons leven horen (Cheyenne en Morrys, die beiden helaas te vroeg van ons heen gegaan zijn) 🙂 .

Wij beiden zijn al vanaf 2006 zo’n beetje met fotografie bezig. Perry wat meer dan ik. Hij kreeg toen zijn eerste Canon EOS 400 D en toen gingen we geregeld met onze Yada en Yukan het strand op of het bos in en dan maakte hij al vele foto’s.
Nadat Perry in 2009 aan de hobby Urbex begon, begon het bij mij toch ook wel een beetje te kriebelen met het foto’s maken en toen ging ik ook geregeld foto’s maken van urbexlocaties en als ik met mijn andere hobby bezig was (wandelen met de doggies).

Ben begonnen met een Panasonic DMC TZ 4 (zakmodelcameraatje), maar sinds Maart 2010 had ik de oude Canon EOS 400 D van Perry in beslag genomen. En ondertussen, Juni 2011, heb ik een Canon EOS 50 D.
De foto’s van in het begin zien er niet uit. Schrik er soms zelf nog van, maar merk dat ze steeds mooier worden. In het begin wou ik ze puur natuur houden, maar soms merk je toch dat je bepaalde donkere dingen in je beeld heb en met HDR kan je dat weer oplichten e.d., dus sinds December 2010 ben ik aan het HDR-ren. Maar ik probeer ze nog wel zo rustig mogelijk te houden 🙂 .
En eindelijk in juni 2013 mijn groothoek aangeschaft. Heerlijke uitvinding, die ik echt nooit meer kwijt wil 🙂 .
In Augustus 2015 wilde ik wel eens een andere camera. Was nog wel blij met mijn 50 D, maar foto’s maken in het donker ging wat moeizamer en ik krijg dan diverse rode en blauwe dode pixels in mijn beeld. En toen kreeg ik van manlief zijn Canon 7 D :), want hij deed toch niet meer aan urbex, dus kon ik die gebruiken en als hij eens mee wilde, dan nam hij de 50 D..
En ik  zeg altijd: Ga niet alleen urbexen, maar ondertussen ga ik 9 van de 10 x altijd alleen… Mijn lieffie wilt niet meer. Sinds 2014 is hij dus gestopt met urbex. Heel soms gaat hij nog wel eens mee.
Ik ga dus heel vaak alleen, hierbij kijk ik wel naar welke locatie en hoe of wat met de moeilijkheden en ga dan heel soms eens met andere op pad..
In januari 2018 m’n oude groothoek gegeven aan m’n lieffie, want ja, soms gaat ie dus nog wel eens mee, maar liep dan elke keer te mopperen dat ie geen groothoek heeft en de mijne wilde hij dan weer niet gebruiken hahaha.. Dus ik heb mezelf toen een nieuwe groothoek gegeven en hem de oude 😀 .
En ondertussen is het alweer augustus 2018.. Heb sinds eergisteren een nieuwe camera, de Canon 200 D. Een leuk klein dingetje die perfect bij mij zou moeten passen, aangezien ik nog steeds maar bar weinig snap van camera’s hahaha.
De oude 7 D is terug naar Perrylief, want de oude 50 D was een paar dagen daar voor helaas overleden. Na 8 jaar trouwe dienst met zo’n 90.000 kliks is hij helaas overleden 🙁 ..