Chernobyl-Aankomst

Aankomst zondag 28 oktober 2018

De vlucht

Op weg naar Chernobyl 🤪…
Met Michel, Tom en Perry naar het vliegveld. Toch wel blij dat de 2 andere mannen er bij zijn, want het is toch behoorlijk zoeken en goed opletten als je hier voor de 1e keer rond loopt en niet weet waar je dan heen moet.
Er waren nog genoeg andere mensen die dezelfde vlucht namen en we moesten dus af en toe wel eens ff in een wachtrij staan, maar gelukkig waren we op tijd vertrokken en waren we overal op tijd aangemeld.
Koffers afgegeven, paspoorten laten zien, handbagage doorlichten en ook nog ff snel een broodje eten en plas doen en dan op naar het vliegtuig.

Onze plek zoeken en wachten tot het zover is om op te stijgen.
Toen gingen we eindelijk weg. Het vliegtuig neemt vaart en stijgt op. Dat was wel ff spannend. Heb ooit 1 x eerder in een vliegtuigje gezeten, maar dat was een klein sportvliegtuigje boven Texel en ondertussen alweer tig jaar geleden 😀 .
En toen hingen we in de lucht en woow, wat mooi. We gingen door de wolken heen en zagen Brussel steeds kleiner worden.
Ondertussen zitten mn oren potdicht en het uitzicht naar buiten lijkt wel een grote sneeuwhoop. We vliegen boven de wolken en zien nix van het land er onder.
Nog best wel spannend, zeker aangezien het vliegtuig soms een beetje beweegt, maar ja zelfs in een auto kan je niet muisstil rond rijden zonder schokjes he hahahaha 😀 .

Toen we aankwamen in Oekraine was het ondertussen al donker en konden we helaas niets zien of foto’s maken van de landing.
Daarna ging het toch allemaal redelijk snel.
Uit het vliegtuig gelijk in een pendelbusje gestapt en ff een paar minuten opgepropt zitten om dan even later aan te komen op de luchthaven.
Daar onze paspoorten laten stempelen, mijn 1e stempel 😛 en toen door naar de bagageband om te wachten op onze koffers en ook die kwamen er al heel snel aan.
En daarna was het wachten op onze gids, maar ook die was er al heel snel. Een jongeman, genaamd Serj, die goed engels kletst 👍.

Nu onderweg naar het hotel zodat we daar kunnen inchecken, eten, douchen en slapen tot morgenochtend en dan gaat onze trip echt beginnen 😀 .
Btw, als je bij het Ukraine Hotel logeert zou je zeker eens bij het restaurant Mafia moeten gaan eten. Das links om de hoek van het hotel en heerlijk eten hebben ze daar 😀 ..