Ouvrage L

Een beetje hele natte bunker was dit. Deze stond al een tijdje op bij Patricia en mij, maar het kwam er elke keer niet van. Maar nu gingen we alleen ff tijd maken voor deze en niet voor andere.
Dus op een zaterdag eind van de middag naar Frankrijk gereden. Naar het huisje waar we zouden slapen. Eerst nog lekker gegeten bij het restaurantje wat er naast zit en toen gingen we op tijd naar bed zodat we met het ochtendlicht naar de bunker konden rijden.
Dit werd een beetje anders uitgevoerd, want tegenover het leuke huisje staat een kerk en die ging tot 22.00 uur savonds elk kwartier te keer met tingelen en bellen…
Gelukkig om 10 uur stopte hij daar mee, maar ging wel gewoon elk uur zijn bellen luiden om te laten weten hoe laat het was..
Na 11en was ik dan toch nog in slaap gevallen en heb de klok van 12 en van 1 uur niet gehoord, maar die van 2 uur hoorde ik weer wel.. En toen viel ik weer in slaap.. En toen werd ik wakker van de klok van 3 uur..
Toen ging ook nog eens dat restaurantje naast ons, wat dus ook het plaatselijke cafe is dicht en alle mensen stonden op straat te praten en werden opgehaald door toeterende auto’s.. Jaja heb ik weer hahahahah..
Half 4 was het eindelijk weer stil, tot 4 uur, want toen ging de kerkklok weer……….
Daarna weer in slaap gevallen tot 5 uur, want toen ging de klok 5 uur slaan.. Toen weer in slaap gevallen tot 6 uur, want toen ging weer die klok 6 slaan.. En toen werden er ook weer mensen ergens opgehaald, toeterend en al.. En toen was ik het beu en ging ik uit bed hahahaha..
Gelukkig was Patricia door die klok ook wakker geworden en kwam er ook uit en zo stonden we dus niet met het ochtendlicht bij de bunker, maar in volle duisternis dus hahahah..
Kaplaarzen aan, zaklampen bij, camera bij en gaan met die banaan..
Ingang gauw gevonden en toen de trappen naar beneden..
Beneden was het een behoorlijke natte boel. Gelukkig wisten we dat, vandaar dat we onze kaplaarzen bij hadden. Maar ondanks de natte boel hebben we ons weer prima vermaakt daar binnen.
In totaal van half 8 tot zo’n 12 uur binnen gezeten en er zo’n bijna 9 km gelopen.
6 x die trappen op en af geweest. Alle blokken gehad behalve blok nr 6, want dat was toch dezelfde als nr 5 en die was eigenlijk de saaiste van alle andere blokken dus vandaar nr 6 niet gedaan..* EM = Ammunition entrance: two automatic rifle cloches (GFM), one machine gun/anti-tank gun embrasure (JM/AC47).
* EH = Personnel entrance: one GFM cloche, one grenade launcher cloche, one JM/AC47 embrasure
* Block 1: Infantry block with two machine gun cloches (JM) and one GFM cloche.
* Block 2: Infantry/Fire Control block with one machine-gun turret, one GFM cloche, one JM cloche and one periscope cloche (VDP).
* Block 3: Infantry block with one machine-gun turret and one GFM cloche.
* Block 4: Artillery block with one 81mm mortar turret, one JM embrasure, one JM/AC47 embrasure and one GFM cloche.
* Block 5: Artillery block with three 75mm gun embrasures, two GFM cloches and one LG cloche|grenade launcher cloche (LG).
* Block 6: Artillery block with three 75mm gun embrasures and two GFM cloches.

Bezocht: December 2019

GALLERIJ