Chateau Cernunnos

Een klein chateautje gewoon in de middle of nowhere.
Tessa en ik kwamen hier aan rond half 8 in de ochtend en het was nog pikkedonker. Het pad hier heen was niet verlicht en we moesten dus voorzichtig met onze zaklampen op de grond schijnen zodat we konden zien waar we liepen. Zachtjes liepen we naar de toegangspoort en ineens zagen we een andere zaklamp over de grond heen schijnen en we hoorden gepraat..
Shit, wie is dat, vroegen we ons af.. Even goed luisteren.. Hmm, lijken wel urbexers (ja wie moet er anders zo vroeg in de ochtend bij een urbexlocatie aanwezig zijn ????) 😀 .
Dus wij toch maar voorzichtig verder en ja we zagen 2 mannen. Donker gekleed en met een rugzak en 1tje er van had een grote ridderlans vast.
Dus wij dachten al gelijk van ooh die gaat een shoot doen daaro 😀 .
Helaas konden ze ons niet goed verstaan en waren ze ook niet goed in Engels, maar wij wilden dus wel ff weten hoe wij aan de andere kant van die toegangspoort konden komen, want deze poort was wel heel erg hoog en puntig…….
Toen wezen ze naar links… En ze liepen die kant uit.. Dus weer terug het paadje op, langs de grote haag/muur en daar zagen we ineens een ander soort poort. En de 2 mannen stonden aan de andere kant en lieten dus zien hoe je er over moest.. En ondertussen klommen ze dus terug naar onze kant.. Dus wij zaten al zo van euh zo die zijn aardig, ze gaan ons zelfs helpen om er over heen te komen..
Maar nee.. Ze klommen juist terug, omdat ze dus weg wilden gaan.. MET de ridderlans en een kandelaar en hun rugzak, waar misschien nog wel meer in zat………. 🙁 .
Dat vonden wel weer een stuk minder leuk.. Maar ja, wat kunnen we er tegen doen??? Politie bellen in een vreemd land en dan proberen uit te leggen dat er 2 mannen wat jatten en dan ook nog maar eens uitleggen wat je daar zelf kwam doen.. Dan ook nog eens proberen die 2 mannen dan ‘vast’ te houden, terwijl wij maar met 2tjes waren.. Nee, dat risico neem ik dan niet.
Gelukkig is Karma a Bitch 😀 , want de gene die de lans vast had, had z’n hand behoorlijk goed open gehaald aan iets en het bloed drupte er toch goed eruit.. Eigen schuld.
Maar goed, eindelijk zelf over die poort heen kunnen komen, door de zooi van de tuin een weg kunnen vinden naar het kasteeltje en onze ogen uit gekeken naar hoe het er uit zag daar.
Behoorlijk ingestort, zekers vergeleken met de foto’s die we al eerder hadden gezien en op een paar plekken was het nog leuk voor een fotootje. Dat die 2 mannen zelfs nog wat tussen die zooi iets gevonden hebben om mee nemen joh…..??????

Bezocht: December 2018

Gallerij