Tresor du Guerre

tresorduguerre07

Een grot of eigenlijk een hele grote inkeping in een berg en daarin staan diverse oude roestige auto’s.
Er gaan een paar verhalen in de rondte over deze grot. Mensen zouden deze oude auto’s in de 2e Wereld-Oorlog in de grot hebben neer gezet om ze verborgen te houden voor de nazi’s.. Een ander verhaal is weer dat ze van een verzamelaar zijn… Weer een ander verhaal gaat over dat de auto’s uit een museum komen die ging sluiten. Toen werden ze gestald op een wei, maar een boer kocht die wei, plus auto’s en die heeft de auto’s dus in die grot neer gezet.. (ook al een apart verhaal)….
Ik weet het niet.. Ben er wel reuze benieuwd naar. Wat we wel weten is dat alle auto’s die er stonden gewoon verbrand zijn. Er is dus ooit eens een brand geweest in die grot en zo staan de auto’s nu als 1 groot oud roest daar stil te staan. Althans dat denken wij dan he..
Behalve dan weer 1 auto die dichterbij de ingang staat, die is vrij van de brand geweest……. Of…. Pas later neer gezet, want er zouden dus ook auto’s daar staan die jonger zijn dan de ww2, maar dat weet ik niet zeker, want ik heb helaas geen verstand van auto’s.
Maar in ieder geval, ik had foto’s gezien bij andere urbexers en dacht: Ja, dat ziet er wel leuk uit.. Als er eens iemand daar heen gaat en die wilt me mee nemen dan zal ik geen nee roepen 😛 .
En zo kwamen dus Wijnand en Michiel op mijn pad. In December hadden we al afgesproken om in Januari op pad te gaan, maar we wisten nog niet hoe of wat. Dat doen we pas op het laatste moment, omdat er dus ook locaties dicht en weer open gaan e.d..
En zo kwam Wijnand met het idee om hier heen te gaan.. Wooow, GEWELDIG.. JAAAAAA 😀 .
En zo gingen we dus midden in de nacht op pad naar deze grot. Ik had wat info gevraagd her en der en het was niet moeilijk te vinden. Beetje klimmen en je was er.. En ja, als ik denk: Beetje klimmen, dan denk ik ook EEN KLEIN BEETJE KLIMMEN…….
Maar eerst moesten we glijden 😛 .

Het is dat de mannen moesten plassen, dus we waren ergens bij een of ander bosje gestopt en de mannen stapten uit en merkten toen eigenlijk dat het best wel heel erg glad was op de straat…. Het was gewoon 0 graden. Rond het vriespunt, maar de avond er voor had het dus geregend of gemiezerd en ja, dan is rond het vriespunt al genoeg om er een glijbaan van te maken he.
Dus voorzichtig door gereden, auto wel dichtbij, maar toch ook een stukje er vandaan geparkeerd en toen dus lopend er heen. Via het gras was het goed te doen, maar toen moesten we over steken.. Nou nou nou….. Dat was 1 grote glijpartij.. Moesten we nog opletten dat we niet terug die helling afgleden hahaha 😀 .
Maar ok, oversteek overwonnen en toen die berg op gewandeld. En wat zien we als 1e.. Een oude auto EN een nieuwe auto ????
Bleek dus (wat ik een dag later hoorde), dat er 3 kampeerders waren die dus ipv urbexen gewoon rond rijden en grotten bekijken e.d. en daar aan het kamperen waren. Auto hadden ze naar boven gereden en ze sliepen helemaal achterin in slaapzakjes. Ik was nog wezen gluren daar achterin en zag toen 3 bergjes liggen en hoorde zachtjes gesnurk 🙂 .
Maar goed.. We stonden dus voor de grot.. Ok, ik heb info: Een beetje klimmen.. Maar dit had ik niet verwacht…… Kut…… Hoe gaan we dit doen…???
Ik ging al op een smal staafje staan en kon toen net over de reling heen kijken. Ok, das best wel hoog voor mij doen hahaha.
Wijnand ging eerst, die doet dat gewoon ff joh hahaha.. Toen ik, want als het me zelf niet lukte, dan kon Michiel mij nog een duw geven. Dus ik ga weer staan. Van het ene staafje naar het andere staafje was te ver, dat lukte me niet. Van het staafje en m’n andere been over de reling heen gooien ging al helemaal niet. M’n voet bleef net over de reling hangen, maar had geen kracht om me op te trekken.
Dus Michiel heeft me zo ver omhoog geduwd zodat ik op de reling kon zitten, naar de andere kant en daar hielp Wijnand me weer naar beneden hahahaha. Ben toch wel blij dat dat niet gefilmd is 😛 .
Toen moest Michiel nog, maar die is dan wel lang, maar niet zo lenig, dus Wijnand weer terug om hem te helpen met een zetje en ik stond aan de andere kant te helpen om hem naar beneden te begeleiden 😀 .
En zo stonden we dus eindelijk binnen. Echt zachtjes ging dat niet met al dat gelach en gestuntel, maar de 3 kampeerders hebben nix gehoord, want die waren dus aan het slapen toen ik ze daarna vond haha.

En toen een paar uur foto’s maken. Was pikkedonker binnen. Vleermuisjes binnen, waarvan ik niet eens wist wat voor lawaai die maakten, maar nu weet ik dat. Echt een heel apart geluid. Dacht eerst dat er monsters in de muren zaten………
Overal scheuren in de muren. Ben toch wel benieuwd of dit zo blijft staan als er eens een kleine aardbeving daar in de buurt is????
Gelukkig had Wijnand genoeg licht bij, dus we hebben ons een paar uur prima vermaakt 😀 .
En toen moesten we weer terug. Nu wist ik hoe of wat. Ik hoefde alleen maar een duw te hebben, dus Michiel duwde me weer omhoog en zo stond ik weer aan de andere kant. Kon Wijnand mooi Michiel omhoog helpen en ik hem weer omlaag helpen 😛 .
En toen kwam weer het spannendste.. Was het nog glad buiten??? Het was nog vroeg. Het was net licht geworden en het was nog steeds goed koud.
De berg afwandelen in goed. En toen kwamen we weer op de weg uit en ja hoor, die was nog steeds spekglad…… :/
Dus eerst langs het gras tot aan de auto gelopen en daar pas over gestoken..
My godddd!! Heb echt nooit zoveel gelachen op 1 klein ochtendje zeg. Heb er nog spierpijn van 😀 .
Wijnand heeft z’n phone dus op zijn zij gehouden toen hij ging filmen hahaha, maar dat mag de pret niet drukken he hahah 😛 .


tresorduguerre15

Bezocht: Januari 2017

Gallerij