Casa Sperimentale

Dit vond ik op internet over dit zeer aparte gebouw..
Zoals de naam Casa sperimentale al aangeeft, was het woonhuis dat architect Giuseppe Perugini eind jaren zestig bouwde in Fregene, niet ver van Rome, een architectonisch experiment..
Perugini en zijn gezin – echtgenote Uga De Plaisant en zoon Raynaldo Perugini ontwierpen mee – wilden werken in de sfeer van het brutalisme, een architectonische stroming die onder meer gekenmerkt wordt door het gebruik van ruw beton. Het resultaat was een futuristische villa van beton, glas en staal, met blokkerige vormen.
Maar terwijl veel van zulke vooruitstrevende architectuurprojecten gekoesterd worden, ligt Perugini’s Casa sperimentale er al jaren verwaarloosd bij.

We kwamen er praktisch langs gereden en we wilden dat toch wel eens ff met eigen ogen zien.
Wat een apart gebouw zeg. Weet nu ook niet echt of die mensen die dit gebouwd hebben er ook nog in gewoond hebben of niet ???? Maar het leek mij in ieder geval niet een prettig huis om in te wonen met al die blokken.
Het terrein is ondertussen omgeven door bomen en struiken en was best rottig foto’s maken van de buitenkant.. Binnen kon je niet komen of je moest ff echt moeilijk doen, maar daar had ik ff geen zin in.. Was ondertussen al half lek geprikt door die muggen die daar hun intrek hadden genomen hahaha..

Bezocht: Oktober 2019

Gallerij