The Yellow 1

The Yellow 1

Echt een urbexlocatie is dit niet, het is meer een urbexding. Net zoals The Thing wat ik ooit eens bezocht heb, gewoon een ding wat gewoon echt al oud is en nostalgie uitstraalt :D.
Dit ding is de ouderwetse 25 Guldenbiljet. Ik zag hem liggen tussen een hoop zooi op de grond. Ik dacht: He, dat komt me bekend voor…. Ik herinnerde me nog wat het was en was zo blij :).
Normaal laat ik urbexdingen liggen, maar deze heb ik toch echt wel meegenomen. Ik vond het te kostbaar om hem daar te laten, misschien zou hij wel wegwaaien en kapot gaan of in een prullenbak beeindigen….???

Ergens tussen de jaren 1861 en 1909 was de 25 Guldenbiljet een geel biljet, vandaar dat ze hem toendertijd Geeltje noemden. Maar daarna kwam er een nieuwe kleur, maar automatisch bleef hij toch Geeltje genaamd.
Maar nu word dit biljet al zo’n 10 jaar niet meer gebruikt, want al die jaren hebben we de Euro gebruikt. Waar komt dan ineens dit biljet vandaan….?? Iemand verloren denk ik, iemand die er toch wel wat waarde aan hechtte, want anders bewaar je zoiets niet zo lang..

Bezocht: April 2012

Gallerij