Leerlooierij O.

Leerlooierij O

.

Volgens Wikipedia: De plaats Oisterwijk kende al vele jaren leerlooierijen. In het kader hiervan werd de Lederfabriek van Oisterwijk opgericht door de heer O.J. van de Aa. In 1920 werd het bedrijf overgenomen door het lederconcern van de familie Adler en Oppenheimer. Dezen hadden fabrieken door heel Europa en door hun toedoen specialiseerde het bedrijf zich in kalfsleder. In 1932 werd het predicaat Koninklijke verleend en ging het bedrijf Koninklijke Lederfabrieken Oisterwijk heten. Na de Tweede Wereldoorlog ging met voornamelijk rundleder vervaardigen.

Er begon een periode van fusies en overnames. In 1966 werd het bedrijf door het conglomeraat Hagemeyer overgenomen. In 1970 nam Hagemeyer ook de Koninklijke Chroomlederfabriek De Amstel te Waalwijk over. Beide bedrijven werden samengevoegd in 1974 en kregen de naam: Koninklijke Verenigde Leder.
Ondertussen begon het steeds slechter met de lederindustrie te gaan, en in de jaren ’90 van de 20e eeuw stapelden de verliezen zich op. Het bedrijf werd in 2000 gesloten. In 2004 werd de Koninklijke Verenigde Leder failliet verklaard.

Bezocht: Juni 2010

Gallerij

Leave a Reply