Timmerfabriek 2

TimmerFabriek

De Timmerfabriek is in 1914 gebouwd en heeft onlangs de officiële monumentenstatus verkregen.  De schepen werden op de scheepswerf van de voormalige Koninklijke Maatschappij De Schelde nog grotendeels in hout afgebouwd. Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen deed de werf dit in eigen beheer. De timmerlieden konden hun hoog gekwalificeerde arbeid verrichten in dit gebouw waar een goede lichtval een belangrijke rol speelde. Het gebouw kenmerkt zich vooral door de hoge stalen ramen en het platte dak dat voorzien is van een lichtstraat in de vorm van een zadeldak.
bron: vlissingen.nl

Halverwege 2010 is al een gedeelte gerenoveerd van de buitenkant van die mooie gebouw. Het word als het goed is een radiostation voor Omroep Zeeland.

Na een kleine wandeling kwam ik weer eens langs de Timmerfabriek en wat zag ik: Een hek niet goed gesloten en de deur van het gebouw stond open. Dit kon ik niet aan me eigen voorbij laten gaan, dus snel ff naar binnen gewipt om te zien hoe het er nu voor staat met dit prachtige gebouw. Nu Februari 2011, ziet de buitenkant er geheel nieuw uit. Binnen zijn ze nog bezig met renoveren. Het ziet en voelt toch anders als toen we de 1e keer in Augustus 2009 hier binnen wandelden.

Herbezocht: Februari 2011

Gallerij

Leave a Reply