Cafe De Roode Leeuw

Dit was heel vroeger ooit eens een veerhuis en bestaat al een paar honderd jaar. Ergens in het jaar 1788 kwam dit gebouw tot leven.  En het hoorde bij het overzetveer van een stad naar een dorp. Het kreeg daarna ook een soort van herbergfunctie.
Ergens in de jaren 60 kreeg hij de functie als chauffeurscafe, omdat er een snelweg naast kwam te liggen. De chauffeurs stopten dan voor een rustpauze, etenspauze of soms zelfs een slaappauze.  Ook kon je als gewone burger daar gezellig uit eten gaan.
Dit blijft zo tot 2013..  Toen kwam het leeg te staan. Weinig truckers die er meer kwamen vanwege dat het cafe achter een geluidsberg van de snelweg kwam te liggen.
Er hebben toen nog voor een paar jaar antikraak in gezeten, maar vorig jaar kreeg het een brandje. Daarna is het leeggehaald en dicht getimmerd.
En nu reed ik er weer langs en altijd doe ik er een rondje er om heen en ja ja, ik zag wat open staan. Dus ‘s avonds met Perrylief daar weer heen gereden en door het luikje naar binnen om te checken. Gewapend met werkhandschoenen en een zaklamp zijn we gaan exploren 😀 .
En ja, helemaal leeg. Alle ramen in gegooid, maar dat zie je niet vanwege alle houten platen aan de buitenkant.  Zag nog wel een paar leuke dingetjes voor de foto. Maar heb dat wel allemaal met de telefooncamera gedaan.

Kwam op internet nog een foto tegen van hoe het er vroeger eruit zag. Das wel een heel verschilletje.. Zonde dat ze er nix meer mee doen..

Bezocht: November 2017

Gallerij