Camp KWOK

Camp KWOK

Deze oude legerplaats werd gebouwd in 1952. In de jaren 1951-1954 werden er meerdere van deze kazernes verspreid met hetzelfde ontwerp. Die kazernes hadden allemaal hetzelfde wachtgebouw, bureaugebouw, kantine en eet- en sportzaal en legeringsgebouwen. En hetzelfde onderofficiers- en officiershotel, enz.
Er werden hier jaarlijks zo’n 15.000 man opgeleid voor een artillerie en verbindingsdienstopleiding.

Na dit hele gebeuren werd er nix meer gedaan met deze kazerne en werd er ergens in 1997 een asielzoekerscentrum in de gebouwen gevestigd. Deze hebben er tot 2003 ingezeten. Daarna is het weer een tijd stil geweest rondom deze gebouwen, want de politie had het in handen gekregen voor oefeningen en trainingen.  Totdat er ergens in 2009 een groep krakers beslag namen op deze kazerne, maar omdat de politie tevens gebruik maakt van het terrein i.v.m. de schietoefeningen e.d. zijn ze er toch maar uit gegaan.

Sindsdien staat deze kazerne er stilletjes bij, behalve als er schietoefeningen gedaan worden en die worden toch wel vaak gehouden, want we zijn al diverse keren hier langs gereden en elke keer stonden er wel busjes e.d. op het terrein. Maar ineens was het rustig en zijn we over het 2 meter hoge hek geklommen en de heerlijke vervallen gebouwen bekeken. En we konden goed merken dat ze hier trainen, want echt overal lagen wel lege hulzen en kleine verfkogeltjes.

Bezocht: September 2011

Gallerij

Leave a Reply