Camp KWOK 2

Camp KWOK Revisit

Deze oude legerplaats werd gebouwd in 1952. In de jaren 1951-1954 werden er meerdere van deze kazernes verspreid met hetzelfde ontwerp. Die kazernes hadden allemaal hetzelfde wachtgebouw, bureaugebouw, kantine en eet- en sportzaal en legeringsgebouwen. En hetzelfde onderofficiers- en officiershotel, enz. Er werden hier jaarlijks zo’n 15.000 man opgeleid voor een artillerie en verbindingsdienstopleiding.

Na dit hele gebeuren werd er nix meer gedaan met deze kazerne en werd er ergens in 1997 een asielzoekerscentrum in de gebouwen gevestigd. Deze hebben er tot 2003 ingezeten. Daarna is het weer een tijd stil geweest rondom deze gebouwen, want de politie had het in handen gekregen voor oefeningen en trainingen.  Totdat er ergens in 2009 een groep krakers beslag namen op deze kazerne, maar omdat de politie tevens gebruik maakt van het terrein i.v.m. de schietoefeningen e.d. zijn ze er toch maar uit gegaan.
Sindsdien staat deze kazerne er stilletjes bij, behalve als er schietoefeningen gedaan worden en die worden toch wel vaak gehouden, want we zijn al diverse keren hier langs gereden en elke keer stonden er wel busjes e.d. op het terrein.

In September 2011 hier voor de 1e keer geweest.. Ik wilde nog wel eens terug, want ik had dus gehoord dat we een paar gebouwen vergeten waren… Recreatie en keuken e.d… Die stonden helemaal achterin..
En nu waren we er toch redelijk in de buurt.. Met een kleine omweg kwamen we hier weer… Voorkant nog steeds precies hetzelfde.. Maar klimmen over een 2 meter hoog hek hoefde niet meer..
En het terrein word nog steeds gebruikt als oefenterrein.. Nog steeds heel veel kogeltjes en zelfs flashbangs en rookgranaten gevonden..
Ook de keuken gevonden, maar alles was weg.. Alle ruimtes waren leeg.. Zelfs nog een paar andere gebouwen in geweest en ook daar was het goed leeg.. Maar ondanks dat ons toch wel vermaakt, want ondanks dat het leeg was, zag ik toch af en toe iets leuk om op de foto te zetten :D.

Bezocht: September 2013

Gallerij