Boerderij de Lelie

Boerderij de Lelie

Een hele oude boerderij ergens uit het jaar 1800. Vele boeren en boerinnen hebben in deze boerderij gewerkt. De laatste eigenaren hebben zo’n 10 jaar geleden de boerderij verkocht, omdat ze niet meer mochten verbouwen/opknappen van de gemeente en die wilde ook dat hij gesloopt zou worden, omdat de boerderij gewoon te gevaarlijk zou zijn om in te blijven werken.
De vorige eigenaars hebben hun huis verplaatst naar een tig meter verder en kijken al zo’n 10 jaar lang naar deze oude boerderijschuur.

In de boerderijschuur was een gedeelte voor koeien en kalveren en het andere gedeelte was voor de landbouwvoertuigen. Ook hadden ze nog een andere schuur met paardenstallen. Daar moet ik helaas nog eens naar terug, want ik had weer eens geen zaklamp bij.

10 jaar geleden hadden ze verdriet erom, nu genieten ze meer van dat het gebouw 1 word met de natuur en hebben ze er mee leren leven dat het niet meer van hun is.
Helaas staat het wel op de slooplijst, want ze willen op die plek 12 nieuwe woningen bouwen, maar wanneer dat is weet nog niemand.

Bezocht: Juli 2011

Gallerij

Leave a Reply