Hof Vluchtenburg

Hof Vluchtenburg

Dit is al een zeer oude boerderij. 1 van de oudste van het dorp waar hij in staat.. In de papieren vinden ze deze naam al ergens in het jaar 1750 en toen woonde er een vrouw, maar ze hebben ook al een ander jaartal gevonden, namelijk 1625, maar of het toen gebouwd is weten ze niet zeker. Eigenlijk gebruikte de vrouw deze hofstede om haar woning in de stad te ontvluchten. Misschien dat daarom dit Vluchtenburg genoemd is. Na haar hebben vele mensen hier gewoond en gewerkt. Er stonden diverse schuren, paardenstallen, koeienstal, wagenhuis e.d.. In de loop der jaren zijn er wat gebouwen afgebroken, maar een paar schuren en het huis zijn blijven staan.

De tijd heeft echt stil gestaan hier. Al jaren rij ik hier toch wel geregeld langs en al jaren lijkt het gewoon heel erg oud. Je zag nooit geen verschil, gewoon echt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je ziet en voelt hoe het vroeger hier geweest is.
Nu is het al een tijdje niet bewoond. De oude man die hier het laatst woonde is verhuist, want de woning voldeed niet meer aan zijn bewoonbare eisen.
De gemeente weet nog niet wat ze er mee aan moeten. Of slopen of als monument renoveren.

Dus ik ben gezellig even langs geweest. Helaas was de woning echt helemaal potdicht, heel jammer, want het ziet er echt geweldig uit van binnen, al is het wel gewoon totaal leeg. De grote schuur word als opslag gebruikt door een buurman, maar 2 andere schuurtjes waren open en daar lagen nog wat kleine details, dus ben niet voor nix hier helemaal naar toe gereden :D.

Bezocht: Maart 2011

Gallerij

Leave a Reply