Home of the Skipper

Ik heb ondertussen vernomen dat de eigenaars van het huisje of in ieder geval de erfgenamen van de eigenaar dit niet echt leuk vinden. De opa die er woonde is helaas overleden en ja het huisje staat er verlaten bij, maar om nou spullen mee te nemen of in te breken als ze het dicht gemaakt hebben. Dat hoort niet bij urban exploring… Urbexers doen niet aan inbreken en spullen meenemen.. Wij maken foto’s van de spullen die er staan, van hoe iemand geleefd heeft of hoe het er ooit aan toe ging in een gebouw.
TAKE ONLY PICTURES, LEAVE ONLY FOOTPRINTS…. Dit is al een eeuwenoude regel.. Waarom dat nu verpesten…
Ik vind dit zo jammer, want het is een geweldige mooie locatie.. Maar echt.. Blijf nou gewoon met je tengels van andermans spullen af.. Dat je al binnen loopt in zo’n gebouw mag al niet, maar een mens kan daar meer mee leven als er foto’s gemaakt worden dan dat er gestolen word.
En om te zeggen: De locatie is toch verlaten.. NEE dat is het in 9 van de 10 x niet.. Elk gebouw/locatie is van iemand.. Alleen de ene is er wat meer bezorgder er om dan de andere, maar het is ALTIJD van iemand. Heb daarom respect voor de gebouwen, de spullen, het terrein, gewoon voor alles.
Er zijn genoeg locaties geweest die ‘legaal’ werden nadat de eigenaar/erfgenaam er achter kwam dat mensen het leuk vonden om er foto’s te maken, maar dat breken en jatten hoort er niet bij..
Ik hoop ook dat de nieuwe generatie ‘urbexers’ dit ook eens onthouden en doorgeven, want meestal zijn het de youtubertjes die het voor de likes doen en niet verder kijken naar wat ze aanrichten. Want ja, als ik zo’n locatie kan vinden via een filmpje, dan kunnen de verkeerde mensen dat ook 🙁 ..

Wat een gaaf huisje is dit zeg. Ik zag hem en ging navragen en het enige wat ik te horen kreeg: Ff een youtubefilmpje kijken…
Ik haat youtube, want de meeste youtubertjes lopen in beeld en lopen te ouwehoeren door het filmpje heen blablablabla..
Maar goed, ik dat filmpje kijken en dacht: Hmmm, das een hint… En das een hint… Oohh ok dan…
Ik al een hele middag gezocht, want ja mijn laptop is niet zo meer erg goed en filmpje was goed wazig dus kon niet alles goed bekijken, maar ik toch maar op google maps gaan zoeken en ik wist dat ik in de buurt kwam.
Toen Perry thuis kwam hem gelijk aan het werk gezet en hij ging dat filmpje wel ff op de grote tv beneden bekijken. Retescherp beeld en jaja die hintjes waren hele goede hintjes.
Was nog wel ff zoeken, maar toen hadden hem eindelijk gevonden 😀 .
Bedankt youtube hahahaha. Denk dat ik toch maar eens wat vaker ga kijken daar.
Maar goed.. Als ik hem kan vinden dan kunnen andere hem ook vinden natuurlijk, dus gelijk de 1e de beste dag dat ik vrij was in de auto gestapt en op weg naar dit leuke huisje.
Eventjes rijden, parkeren bij de parking die ik gevonden had en toen ff een kilometertje wandelen.
En terwijl ik daar zo in het duister en mist wandel naar het huisje zie ik ineens een auto aankomen en die wilt mijn pad waar ik op loop in rijden, maar ik had al gezien dat dat een verboden in te rijden pad was (reed er zelf wel in namelijk hahaha) en hij stopte, wachtte en reed achteruit en ging de andere kant op..
Dus ik zat al godgloeiende godver, das een urbexer he.. Pfffttt….
Maar goed, ik ben bij het huisje, ingang gevonden, naar binnen en op het gemakje alvast begonnen met foto’s maken.
Ondertussen wel elke keer naar buiten kijkend of er mensen kwamen, want ja met die ene auto had ik ondertussen toch wel verwacht dat ie bij mijn auto gingen parkeren via de andere kant en er dan binnen 15 minuten er toch wel zou zijn, maar nix…
Lekker boven bezig.. Achterkamertjes bekeken en gefotografeerd en ik wilde net beginnen aan de woonkamer en jaja daar kwam iemand aangelopen.
Was het nog een bekende ook hahahaha, die dus nog verder weg geparkeerd had, vandaar dat ie er zo lang over deed om er te komen hahahaha. En ik maar wachten hahaha..
Maar goed, ff bijgebabbeld en hij ging de andere ruimtes doen en ik nog ff de woonkamer afmaken en toen ik klaar was ff gedag gezegd en weer in de kou en mist terug naar m’n autootje gewandeld 🙂 .

Bezocht: Januari 2021

GALLERIJ