Huize de B 2

Huize de B revisit

huizedeB04

Een groot boerenerf waar dit leuke huisje op staat. Het is gebouwd ergens in 1794 en er hebben al vele mensen in gewoond. De schuren e.d. die bij het huisje horen zijn in beslag genomen door een boer die er van alles opslaat en z’n paarden en schapen neer zet. Deze stonden ons dan ook schaapachtig aan te kijken toen we aankwamen :). Aan de buitenkant zie je 2 huisjes, maar van binnen is het gewoon 1 huis, vol met deuren en ruimtes. De meeste ruimtes staan ook vol opgeslagen met spullen. Oude spullen. Maar tussen de rommel door zagen we genoeg hele leuke details om ons mee te vermaken. Toen we de deur open deden kwam gewoon de muffe en oude lucht ons tegemoet. Zelfs ik rook dat. Hier was al jaren niet meer iemand geweest. Wanneer de laatste bewoner hier gewoond heeft weten we niet, maar ik denk ergens eind jaren 90..  En aan de stof en spinnenwebben te zien staat het echt al een aantal jaar leeg.

Dit was het verhaaltje van 3 jaar geleden, September 2011….
Nu na 3 jaar (ok, 2 jaar en 11 maanden) eens terug geweest hier heen.. Waarom weet ik niet precies.. Gewoon een leuk huisje dat ik nu ook eens wou bekijken door m’n groothoeklens heen..
En eens zien of het nog steeds het zelfde is gebleven.. En ja, grotendeels wel.. Nog steeds als een opslag, want de zelfde spullen stonden nog steeds binnen..
Eettafel vol met spul, gang vol met hout en een fiets, andere gang vol met hekwerkdraad en prikkeldraad e.d., alle andere kamers die er in het huis waren ook vol gegooid met zooi wat eigenlijk meer in een schuur hoort dan in een huis en opgerolde vloerkleden waren er als extra bij gekomen..
Ook een paar kleine details die er extra bij waren…..???? Een extra stoeltje erbij.. Wat spulletjes op de schouw… Een dingetje extra in de vensterbank……
Zwerver…??? De boer die er af en toe wat aan verandert of er binnen zit tijdens z’n pauze…???? Of misschien nog een urbexer die het huisje gevonden heeft ?????
In ieder geval weet ik zeker dat de deur niet te vaak open gaat, want er hing weer een goede spinrag binnen die ook nu weer goed tegen me aan bleef plakken… (iieeuuwwww)….. En de muffe geur kwam me ook weer goed tegemoet..

Bezocht: Augustus 2014

Gallerij