ZionsBurg

ZionsBurg

zionsburg11

En nu voelde ik me precies zoals ik 5 jaar geleden begon met urbexen.. Een kleine beginneling, maar dan toch met een beetje ervaring hahaha..
We gingen zoonlief naar kamp brengen en ik had gehoord dat dit er nog steeds stond als ruine.. Ik had deze locatie al zo’n 5 jaar in m’n google earth staan, maar toen zei er iemand dat er steigers e.d. er om heen stonden.. En ja, dat is nu nog steeds en waarom? Om het gebouw bij elkaar te houden zodat het niet in elkaar stort..
Maar goed, we waren er in de buurt en ruines vind ik toch ook wel leuk.. Daar ben ik mee begonnen toen ik ging urbexen.. Heel veel ruines..
En weet je.. Ik vond het nog gaaf ook :D.
Perry ging ook mee en die mocht dus mooi voorop lopen in het grote bos waar we eerst door heen moesten.. Kon hij mooi de brandnetels en doornen platwalsen, spinrag opzij duwen e.d..
En toen stonden we voor het gebouw.. Je kan er weinig van zien. Veel overwoekerd met bomen, struiken en doornen.. De enige manier om binnen te komen was via de steigers of via de doornen en aangezien ik een korte broek aan had ging ik maar via de steigers :D.
Eenmaal binnen kon je zien dat er dus ooit brand is geweest.. In 2003 las ik op internet.. En helaas heeft de eigenaar de brand niet overleefd.. Maar ondanks dat de beste man daar overleden is terwijl ik er liep voelde ik me best wel op m’n gemak. En dat er een paar 100 meter toch ook nog een huis staat die bewoond is en de boel in de gaten houd :P.
De tuin is heel groot en helaas ook best wel overwoekerd.. Ik las op internet dat er een soort hondenkerkhof moet zijn en de beste man zelf zou ook ergens op het terrein moeten liggen, maar we hebben een gedeelte gelopen, maar of het is zo overwoekerd of we hebben het niet gevonden..

Bezocht: Augustus 2014

Gallerij