Chateau Noisy

Chateau Noisy

De officiële naam van dit kasteel is eigenlijk Château Miranda, waarna het later Home de Noisy werd genoemd. Het kasteel is in 1866 gebouwd en het heeft al meerdere taken gehad door diverse dingen, zoals een kinderopvangtehuis en een soort van vakantiepark voor kinderen.  Sinds 1991 is het leeg, verlaten en zakt in rap tempo in elkaar. Het ligt op het grote terrein van de eigenaar die een stukje verder in een ander huis woont. En hij houdt dagelijks zijn route op zijn quad of jeep.

chateaunoisyold5

Hier wat voorbeelden van hoe ze er vroeger eruit zag en hoe het er nu uit ziet..           
chateaunoisyold8
  chateaunoisy401
chateaunoisyold3    chateaunoisy404

chateaunoisyold4   chateaunoisy3_12

Hier nog wat oude foto’s die ik op internet gevonden heb. Vele mensen en kinderen hebben hier heel veel plezier beleefd. Zo zonde dat zoiets niet zal gebeuren met haar. De regen, wind, zon, sneeuw e.d. laten haar stukje bij beetje ouder worden, aan binnenkant en buitenkant..
chateaunoisyold6
chateaunoisyold7
chateaunoisyold1   chateaunoisyold2

De 1 keer dat ik hier was, was in augustus 2009.. Ik zag foto’s hier van en was meteen verliefd en toen wist ik nog niet echt wat urbex was. Mijn lieffie had foto’s op internet gevonden en zo gingen we zoeken naar hoe of wat van Urban Exploration. Perry wilde dit wel eens gaan doen en nadat ik ook eens gegoogeld had, kwam ik deze mooie dame tegen en ja, zij werd mijn 1e urbex.
Wat een mooi gebouw zeg. En wooow, toen stonden we hier voor. Nog mooier dan op de foto’s. Zo statig, zo beeldig, zo prachtig 😀 ..
Ondertussen ben ik 5 keer geweest bij d’r.
Augustus en Oktober 2009, Januari 2015 en April 2016 en in Augustus 2016.
En aan de buitenkant is ze nog steeds prachtig, maar je ziet dat ze oud word. Zeker als je binnen wandelt. Vele gedeeltes zijn al ingestort en brokkelen af. Zo zonde 🙁 .

Augustus 2009  
Chateau Noisy 1

Oktober 2009  
Chateau Noisy 2

Januari 2015
Chateau Noisy 3

April 2016  
Chateau Noisy 4

Augustus 2016
Chateau Noisy 5

En hier nog wat diverse info van het kasteel             
History van Noisy

Chateau Noisy Wikipedia