Chateau Secession

ChateauSecession11

Gisteren op pad geweest.. Met een paar gezellige mensen naar Frankrijk gereden.. Naar een heel gaaf chateautje die helaas op het moment behoorlijk rond gaat.
Ik kreeg hem net 2 dagen voordat ik op pad ging en eigenlijk zouden we ergens anders heen gaan, maar omdat het best wel ver rijden was heb ik dit in de groep gegooid en omdat het toch op een dinsdag was hebben we het er op gewaagd en gehoopt dat het misschien niet druk zou zijn.
Aangekomen op een rustig plekje een paar straten verderop geparkeerd.
Maar helaas.. Het tegendeel is waar.. Toen we aankwamen was het nog rustig.. We waren hooguit met 10 man. Dat vind ik nog te doen in zo’n kasteeltje, al was het toch best wel een klein kasteel.
Maar nog geen 1 1/2 uur later zat het er propvol met mensen.. Overal liepen ze, voor je neus, achter je langs en ongeduldig te wachten tot jij eens een keertje klaar was.
En dan zeggen mensen wel eens: als je ziet dat het druk is dan ga je weg..
En zo dachten wij op dat moment ook. Wij gingen weg, want het was te druk.. Was gewoon niet leuk meer en ook omdat er buiten mensen lawaai maakten en aan de luiken zaten te trekken en te doen om te kijken waar er een ingang was en ook vanwege het verhaal dat de dag er voor de politie aan te pas is gekomen, hielden wij het voor gezien en zijn we onze spullen gaan inpakken en gingen via de zelfde ingang weer naar buiten.
Maarrrr… 1 of andere grappenmaker vond het leuk om een foto te maken van mij.. Waarom ??? Ik weet het niet.
Misschien van he, die ken ik, die is met de bus, ff op de foto en we gooien de foto online. Ik weet niet wat de jongen gedacht heeft. Weet zelf ook niet wie die jongen was, heb hem wel gezien (althans een beetje, want hij zat verstopt achter zijn camera) en zag wel dat ie een foto nam, maar wist op dat moment niet of dat op iedereen of alleen op mij was.

Wel nog een kleine crewfoto kunnen maken ondanks de drukte net voordat we weggingen :).secessioncrew

Maar later in de auto las en zag ik de foto die gemaakt was en vooroordeeltexten.
Beetje jammer, want dit zijn weer vooroordelen.. Ja dat hoort helaas ook bij de mens. Heb het zelf ook gedaan en ik heb er van geleerd.
Je moet altijd eerst navragen of het echt zo is.. Niet zomaar op verhalen af gaan, maar ja, daar is tegenwoordig iedereen zo makkelijk mee he.
Maar goed, tis gebeurt. De foto is online. Jammer dat ie niet gewoon ff gevraagd heeft of ik ff wou poseren voor hem en ff toestemming gevraagd heeft er voor. En ook jammer dat hij zichzelf en zijn eigen maatjes en de rest van de lui niet op de foto gezet heeft.

Ondertussen contact gehad met de maker van de foto en het was totaal zijn bedoeling niet geweest om mij in een kwaad daglicht te gooien. Hij wou gewoon een paar foto’s maken van hoe druk het was en dat rond laten gaan. En ja, dat er toevallig iemand op staat die half Belgie en Nederland kent dat wist hij niet. Probleem opgelost en uitgepraat :D.

Gelukkig heb ik er nog wel een paar leuke fotootjes aan over gehouden, al had ik graag er nog wat langer willen rondlopen, want degene met wie ik was zijn nogal van de details en daar had ik nu eigenlijk ook wel eens zin in.
En gelukkig ook een paar smurfenpics kunnen maken :).
chateausecessionsmurf1 chateausecessionsmurf2 chateausecessionsmurf3

Bezocht: Februari 2016

Gallerij