Ferme aux Cygnes

Het was nog een beetje donker toen ik aan kwam.. Voorzichtig over het bevroren gras naar de ingang. Daar is het.. Eenmaal binnen voorzichtig met m’n zaklampje over de grond geschenen om te kijken hoe of wat.. Binnen is het pikkedonker. Alle luiken op een paar na zijn potdicht.
En omdat het dus nogal donker is kijk ik eerst even op het gemakje rond.
En ineens hoor ik wat…… Wat is dat ???

Klinkt als een poes.. Ojee, hopelijk niet 1tje die al aan z’n lijdensweg begonnen is. Het klonk echt heel triestig en zacht..
M’n spullen neer gezet en eerst maar eens op het gemakje kijken waar dat vandaan kwam. Van boven.. Ok, ik naar boven. Zachtjes de krakende treden beklommen. Hmmm, echt veilig ziet het er niet uit met al die gaten in dat dak. Maar het gemauw word wat harder.
Ik kijk om het hoekje.. Nog een hoekje verder.. Voorzichtig schijnend met m’n zaklamp en daar ineens zie ik 2 oogjes schijnen..
Dus ik roep de poes: Kom maar.. en maak van die rare geluidjes waar de poes op reageert.. Hij of zij komt uit z’n schuilplaats en ik zie dat het gewoon een dikke vet poes is.. Ok, zo lang zat je hier dus nog niet opgesloten hahaha. Maar ja, toch zal iemand je wel missen.
Dus ik naar beneden en nog steeds zachtjes roepend en geluidjes makend. En ja ja, daar komt ie aan.. Dus ik doe de achterdeur open zodat ie naar buiten kan.. En wat denk je ???? Nee hoor, hij/zij wilt gewoon gezellig bij mij blijven hahahahah. Hele tijd mauwend om mee heen gekroeld.
En ja, ik moest toch echt gaan beginnen met foto’s maken. En overal waar ik stond klom de poes wel ergens op om daarna weer met me te kroelen hahahaha 😀 .
Toen ik wegging is de poes mee gelopen naar buiten en daarna heb ik hem/haar niet meer gezien.. Hopelijk heeft ie z’n eigen huisje weer gevonden 🙂 .

Bezocht: December 2017

Gallerij