Maison Coppejan

Dit huisje heb ik al heel erg lang op mijn lijstje staan. Ooit zelf gevonden, volgens mij in 2013, want Perry was toen nog mee met urbexen en die is toch alweer vanaf 2014 gestopt.. Maar toen we hem vonden was alles potdicht. Helaas, dan maar door naar een volgende.
En zo kwam ik elk jaar hier wel eens langs, gewoon om te checken of er wat verandert was.
Vorig jaar (2018) ben ik niet in de buurt geweest om eens te checken, dus nu dacht ik dat het wel weer eens tijd er voor zou zijn.
En toen reed ik langs.. Hee, die rolluiken waren boven dicht voor zover ik me herinner ??? Maar de rest zag er allemaal nog precies het zelfde eruit.
Vol onkruid, wat bebossing, oud, roestig hek met slot..
Dus auto geparkeerd en dus weer eens gaan gluren 😀 .
Eerst mezelf door de bossen heen gewurmd. Over een hekketje heen en toen keek ik om het hoekje en kwam er net een oud vrouwtje aan wandelen. Die ging naar de achterdeur..
Ik ging aan de voorkant kijken, maar vond het nou niet echt bewoonbaar.. Ik dacht ik wacht gewoon ff om te zien wat ze gaat doen.
En ik kijk weer om het hoekje en ineens zie ik haar weer weg wandelen. Naar de achterkant van het terrein ???
Ok dan. Hier was geen urbexpaadje, maar een buurpaadje hahaha.. Door het hoge gras zag je zo een paadje waar die mevrouw denkelijk dagelijks langs wandelt om hier even binnen te gluren.
Ik zag haar niet meer dus ik snel naar het huisje en kijken of ik er in kon komen.. Euh ja dat was wel heel makkelijk hahaha.. En woow.. Eindelijk na al die jaren kon ik zien hoe het huisje er van binnen uit zag.
Wat ik alleen wel jammer vind is dat men de deur er voor hebben moeten open breken 🙁 … Al die jaren was ik blij dat hij nog steeds dicht was, maar nu was tie dan eindelijk open.. En hoe??? Gewoon heel de deurklinken die binnen en buiten zitten met het stukje hout er tussen er tussen uit gesloopt..
Ik had toendertijd al een naam verzonnen. Maison Coppejan. Waarom weet ik niet.. Vond het een mannelijk huisje.
En ik ben binnen en zie dus in een kamer wat jassen hangen aan een stoel. Mannenjassen. Kon er niet echt op uit maken dat er ook een vrouw gewoond heeft. Dus denkelijk een oud mannetje alleen..
Waarom of hoe of wat weet ik niet. Ben niet zo van in de kasten snuffelen e.d.. Maar denk of dat hij in het verzorgingstehuis zit of overleden is en dat het huisje dus achterblijft tot men weet wat men er mee wilt gaan doen..
Ik hoop dan ook dat hij gespaard blijft van de trashers en jatters..
Ben alleen totaal vergeten de schuur/garage op de foto te zetten, want toen ik bij de kas achter op het terrein was zag ik bij de buren beweging, dus ben toen maar gauw weggegaan..

Bezocht: April 2019

Gallerij