ECVB

ECVB

Een grote, verlaten elektriciteitscentrale. Die  werd opgericht ergens in 1913.  De centrale die steenkool, stookolie en aardgas als brandstoffen stookte en energie leverde voor de omringende bedrijven.
Sinds Januari 2010 is het oude gedeelte niet meer in werking en staat er sindsdien verlaten bij. Maar er gelijk naast is nog een gedeelte dat nog wel in gebruik is en levert elektriciteit aan de omliggende bedrijven.

Dit maakte het ons nog moeilijk om er op te komen. Hadden al vele verhalen gehoord dat je moest klimmen en oppassen voor de vele bewaking. Dus op een zondagochtend gingen we op pad.. Uerik, Perry en ik gingen met goede moed er heen. Ik had ondertussen contact gehad met Sacha (Flatcat) en compagny en die waren al binnen en vertelden precies wat we moesten doen en binnen 5 minuten stonden wij ook binnen :).

En wat een groot gebouw zeg. Hoog en groot… En ook best wel eng.. Je kan me de ergste horrorfilm voor m’n neus afdraaien, maar toen ik helemaal boven stond en ik keek door de tralievloer naar beneden stond mijn hart stil en de rest van m’n lijf ook. Moest me weer naar de trap toe slepen. Ik zag alleen maar de begane grond onder me en het leek net of ik zou vallen.. Brrrr… Nix voor mij.. Heb de rest van de tijd beneden gekeken waar ik me ook prima vermaakt heb :D.

Bezocht: Januari 2011

Gallerij

Leave a Reply