Hotel Kosmos

Hotel Kosmos

Hotel Kosmos was voornamelijk gekend om z’n openluchtzwembad.  Het zwembad was omgeven door bos en lag op de helling van een berg, wat het hotel zo uniek maakte. Het zwembad werd gebouwd in de jaren 60 en telde na enkele verbouwingen drie zwembaden, bubbelbad, twee glijbanen, fonteinen, springplank, cafetaria en ligweide. Dit zwembad was in de streek enorm gekend en was zeer druk bezocht.

Dit zwembad was ook de doodslag voor het complex. In 2002 werd de vergunning van het zwembad ingetrokken, wegens opslagproblemen en “niet toegankelijk voor hulpdiensten”. De prachtige ligging van het zwembad zorgde ervoor dat het uiteindelijk zou gesloten moeten worden.

Ondertussen zijn alle andere gebouwen op het terrein zo plat als een dubbeltje, het zwembad wat ooit aan de berg reikte is ook helaas helemaal weg. Alleen het Kosmosgebouw zelf staat er nog, maar die is goed gestript..
En toen we daar gezellig bezig waren kregen we ook nog visite van de politie. Wij als nette burgers kwamen maar gelijk tevoorschijn en liepen op ze af, maar ze kwamen helemaal niet voor ons haha, dus zijn we weer verder gegaan :D.

Bezocht: Mei 2011

Gallerij

Leave a Reply