House of Discipline

House of Discipline

Dit tuchthuis of eigenlijk gevangenis is ontstaan in 1979 en toendertijd zaten er zo’n 270 gevangenen. Ergens in 1790 kwam er een hospitaal in voor Oostenrijkse troepen en een paar jaar later veranderde dit in een Frans militair hospitaal. En in 1860 werd het weer een gevangenis voor veroordeelde militairen.
Maar rond 1980 is het gekocht door de gemeente en heeft het jaren stil en verlaten er bij gelegen, maar sinds kort zijn ze al aan het renoveren daar. Een gedeelte is al gerenoveerd en zijn ook al bezet door diverse bedrijven.

Was nog een hele klim om er te komen ook. We zagen het van verre al staan en wisten hoe we er moesten komen, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat het omringt was door grond en aangezien het gesneeuwd had wat ondertussen gesmolten was e.d. was die grond dus één grote modderpoel geworden. Soms bleven we dus wel eens steken met onze kisten en die zagen er ook niet meer mooi zwart uit toen we weer terug bij de auto kwamen (auto was spontaan ook niet meer zo schoon ineens)…

Bezocht: Januari 2011

Gallerij

Leave a Reply