Schola CLXXV

Schola CLXXV

scholaCLXXV11

Een groot klooster waarvan men nou niet echt weet of het nou nog gebruikt word of niet.. Het is verlaten en leeg op wat ruimtes na dan waar spullen staan opgeslagen. Maar er komt af en toe nog wel een beheerder de boel controleren.
Toen we hier binnen kwamen wisten we dat er een kapel was, maar waar.. Wij zijn maar gewoon boven begonnen en alle ruimtes een beetje nagekeken en wat leuk was op de foto gezet.. Steeds dichter kwamen we bij de kapel en toen hoorden we ineens stemmen……. Wij rustig door een gang naast de kapel naar het achterste van de kapel gelopen om daar door een kier van een deur de kapel in te gluren en toen zagen we gelukkig 4 andere urbexers.. Nog bekenden van facebook ook.. Chris, John, Danny en Barry (als ik de laatste naam goed heb tenminste)..  Hun waren nog bezig, dus wij nog maar ff de ruimtes naast de kapel bekeken en toen ze klaar waren gingen wij onze gang..
Toen gingen ze weg en we hoorden een paar deuren dicht gaan en toen was het stil….. Doodstil……. En ineens gaat, wij denken, de buitendeur open en dicht.. De deuren in de kapel klapperden door de windvlaag die kwam en er stapte iemand vrolijk en letterlijk fluitend door de gang heen naar achteren om daar weer achter een deur te verdwijnen…….. ????? We hebben hem niet gezien, wij zaten nog in de kapel zelf, maar het was toch best wel eng…
Gelukkig hadden we het klooster al gehad, dus we gingen het geluid maar niet achterna toen we met de kapel klaarwaren en gingen regelrecht maar naar buiten toe..

Eenmaal buiten stonden de 4 andere urbexers nog bij hun auto.. Kennis gemaakt en een goede babbel gedaan :D..
Toen we daar met z’n 6en stonden zagen we nog 3 urbexers richting het klooster gaan, maar die waren binnen 10 minuten weer terug inclusief nog een urbexer, maar die bleek niet bij hun te horen hoorde ik later.. Het vrouwtje wat bij de 1e 3 liep was namelijk ook een bekenden van facebook.. Carina.. Helaas hebben we elkaar niet herkend, anders hadden we elkaar zekers aangesproken :).

Bezocht: november 2013

Gallerij