Schola Relicta

Een oude school.. Echt een oude school.. Je zou aan de buitenkant nou niet echt zeggen dat het een school is.. Naja meer een schooltje eigenlijk. Maar wat een leuk schooltje 😀 .
Toen ik aan kwam waren de buren in de tuin bezig.. Pppfffttt.. Ja natuurlijk.. Maar door 2 man moedig aangesproken te zijn via whatsapp en messenger (manlief en een urbexvriend) die zeiden gewoon gaan, daar is de ingang, gewoon er heen lopen en er in gaan..
Ik hou daar niet van he.. Liefste zo onzichtbaar mogelijk hahaha.. Maar goed, ik de stoute schoenen aan. Spullen gepakt en gaan lopen.. Hoekje om, nog een hoekje om, links de buurkinderen die aan het sjouwen waren, rechts de deur waar in ik naar binnen kon. Gelijk de hoek om, door de deur en naar binnen.. Ze keken wel, maar deden en zeiden nix.
Uurtje binnen geweest en nergens geen last van gehad..
Soms hebben echt de brutaalste mensen de halve wereld hahahaha..
Maar binnen was het dus echt klein. Echt kleine lokaaltjes. Daar kan je een klas van tegenwoordig echt niet meer in kwijt hoor..
Er waren 3 verdiepingen.. Begane grond, middelste vloer en zolderachtigiets.. Die stond vol zooi en duiven.. De middelste stonden de leuke klassetafel en stoeltjes e.d.. En de begane grond had je ook niet veel aan.
Maar die 3 lokaaltjes waren geweldig om te zien. Moest gewoon aan m’n eigen schooljeugd denken toen ik nog in die kleine stoeltjes pastte hahaha.. Kan me nog herinneren dat onze school toen eens nieuwe stoelen en tafels gingen aanschaffen en kon je goedkoop zo’n stel overnemen en toen heb ik toen ik klein was dus nog zo’n stel in m’n slaapkamer als burootje gehad hahaha.. Geweldig 😀 .

Bezocht: Januari 2021

GALLERIJ