Halte Royal D’Ardenne

Royal Station II of eigenlijk heet hij Halte Royal D’Ardenne

Iets voor het jaar 1900 werd een spoorlijn in dit gebied aangelegd. Het station werd toen in opdracht van Leopold II gebouwd.  Dit werd ook gedaan om het gebied waar het station zich bevind als een toeristisch gebied op de kaart te laten zetten.
Een hotel in de buurt trok veel toerisme en zo dachten ze dat het station en bosgebied wat aantrekkelijker te maken, maar tijdens de WW II werd het hotel zwaar beschadigd en het stationnetje werd gesloten. Maar na enkele jaren werd het hotel heropgebouwd en ging het weer open, alleen het station bleef buiten gebruik….

Gisteren een geweldig lachwekkend, maar ook vermoeiende dag gehad.
We hadden Tycho omgerolen voor Youri, want die wilde weer eens mee en met hem samen zijn we zondagochtendvroeg naar Sacha gereden. Daar nog ff wachten op David en toen we helemaal compleet waren onszelf in de auto gepropt en rijden naar de 1e locatie :D.
Dit was dit kleine stationnetje midden in de boesboes :). Je kan eigenlijk weinig merken dat het een station is, want het is een rond gevaarte waar je op kan lopen met een klein vierkant torentje erop.  Maar het was wel weer een hele ervaring en avontuur om erbij te komen :D.

Je kan er namelijk niet met de auto komen.. Tenminste zo lijkt het, maar ik weet het niet hoor. Als je bij het station bent zie je toch een soort weg waar we fietsers tegen kwamen, dus als er fietsers kunnen komen, dan toch ook auto’s? Maar door de bomen zagen we het bos niet meer en zijn we dus maar gaan lopen ahhaha.  Eerste gedeelte ging prima. We gingen naar beneden :).

Maar ja, wat ooit naar beneden gaat, moet ook weer omhoog he en dat geld dus ook voor ons hahahaha. Maar dat was voor latere zorg.
Maar na een kleine wandeling zagen we eindelijk door de bomen het stationnetje opdoemen. Nu nog verder naar beneden. We konden via 2 manieren: of gewoon via de redelijke steile wand naar beneden of ff omlopen via het pad en dan van een klein heuveltje afspringen. Dat laatste deed ik wel ahhaha. En toen hoefden we nog maar een klein stukje te wandelen langs de spoorlijn om er te komen.

En eindelijk waren we er :D. Eerst ff rondgekeken. Kaal en leeg, maar toch heel leuk :).

Daarna wat fotootjes gemaakt en toen kwam de terugweg.. Die ietsjes zwaarder was als de heenweg. Tis best wel een beetje een hoge berg en ja als er dan ook nog mensen zijn die je laten lachen dan ben je heel gauw uitgeput hoor hahahaha.

Bezocht: November 2011

Gallerij

Leave a Reply