Quarry Ternaaien Beneden

Quarry Ternaaien Beneden

caesterquarry11

Een tientallen meters onder deze berg bevinden zich vele en lange gangenstelsels. Deze zijn ooit ontstaan door het maken van mergel als ik het goed begrepen heb. En deze berg ligt precies op de grens van Belgie en Nederland. Ik heb hem als Belgie aangekaart, want zoals ik zag op mijn Google Earth moest ik in Belgie wezen :D.
Het is een hele grote berg en het binnenste van deze berg is opgebouwd uit een soort kalksteen die lokaal mergel genoemd word.
Deze gangenstelsels zijn niet zomaar ontstaan, maar gemaakt door mensenhanden. Ze hakten en zaagden mergelblokken uit het gesteente en daarvan maakten ze weer huizen, kastelen en kerken.
Het is een totaal groot labyrint wat ik zelf met eigen ogen heb mogen zien en meemaken. Gelukkig hadden wij een gids bij die de gangen op z’n duimpje kent en die liet ons wat leuke dingen zien daar in die gangen, maar als ik daar alleen of met mijn eigen groepje had moeten lopen dan hadden we een probleem gehad denk ik hahaha. Het lijkt allemaal op elkaar. Het is groot, stoffig en op den duur weet je het gewoon niet meer..

Hier naar toe geweest tijdens een meeting van het Urbexforum. Vele mensen met de zelfde hobby kwamen naar deze grotten zodat we allen te samen eerst kennis konden maken met elkaar en daarna de grotten konden gaan bezichtigen.
Er waren nogal veel mensen gekomen. Daan, Michelle, Robin, Kriscas, Gert met dochter Elianne, Cinderella, Taske, Ronald, Guy, Foantje, Ronny J, Teddybear, Daphne en nog vele andere. Het was leuk, gezellig en spannend, want eenmaal in die grotten was het toch wel een beetje eng. Was stikblij met onze gids Chris die ons een beetje snel naar de leuke dingetjes bracht, maar daarna nog ff met Cindy/Cinderella alleen een gangetje gedaan, maar na de bocht was het toch van euh zullen we terug gaan hahaha. En toen we de uitgang zochten liepen we ook al verkeerd met ons groepje hahahaha.
Het was ook wel moeilijk met fotograferen.. Heel erg donker, dus je hebt gewoon licht nodig en ja, of de foto was te donker of te overbelicht, dus behoorlijk wat lightroomwerk aan te pas gekomen, maar het gene wat er van over is gebleven ben ik zelf wel tevreden mee :D.

Bezocht: Januari 2015

Gallerij